KAMPANJA U LICI

SDP-ovac optužio SDSS-ovca da se želi domoći nove nekretnine na području Općine Plitvička jezera

Dorotea PrpićSENJ-Predsjednik Županijskog odbora SDP-a i kandidat za župana Ličko-senjske županije na skorim izborima Tomislav Zrinski, koji često u svojim istupima ukazuje na nepravilnosti u društvu osvrnuo se je na aferu koja se vezuje uz Iliju Obradovića , načelnika općine Donji Lapac, a koji je ujedno i predsjednik SDSS-a u Donjem Lapcu.


„Naravno, da je čin nezakonitog ponašanja tim veći jer se radi o prostoru koji je po svom gospodarskom razvoju ispod razine drugih Općina u Ličko-senjskoj županiji , a počinjeno nezakonito ponašanje umjesto da su prepoznale državne službe i inspekcije objavila je većina elektronskih medija koji djeluju na području Republike Hrvatske. Kako navode isti mediji Ilija Obradović je unatoč vlasništvu nad kućom u Donjem Lapcu , sa još nekoliko nekretnina , te aktivnim poljoprivrednim obrtom preko kojega je ostvarivao vrlo velike poticaje , te uz načelničku plaću u Donjem Lapcu pokušao doći do nove nekretnine i to na području Općine Plitvička jezera kod koje se je nalazio na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje.“ ukazuje Zrinski i dodaje,


„Nakon što je uhvaćen sa „prstima u pekmezu“ Ilija Obradović je kako navode mediji pokušao nemuštim objašnjenjem umanjiti svoju odgovornost ne dajući odgovor niti na jedno pitanje, a naročito na pitanje kako se mogao nalaziti na listi za stambeno zbrinjavanje na području druge općine dok je vlasnik nekretnina u Donjem Lapcu , u kojem i ima prijavljeno prebivalište i poljoprivredni obrt.
Svakako da postoji sumnja o mogućem pogodovanju ili nekim drugim manufetlucima svojstvenim pojedinim političarima zbog čega javnost i građani očekuju da država kroz svoje mehanizme poglavito represivna tijela preispita da li je tu došlo do povreda i reagira prema odgovornom pojedincu ili skupini.“ očekuje Zrinski i ističe kako opisano ponašanje u aktualnom društvu nije nepoznanica, ali kako dolazi od političara koji vodi jednu malu siromašnu općinu , načelnik bi svojim ponašanjem trebao biti primjer jer je upravo izborom građana odabran da se u načelničkom mandatu zalaže za prosperitet i gospodarski razvoj općine.


„Sam čin načelnika je za svaku moralnu i političku osudu. Vjerujem da će mještani Donjeg Lapca zbog takvog ponašanja u nadolazećim lokalnim izborima znati kako kazniti lokalne mangupe i šerife.“ poručio je Zrinski. DOROTEA PRPIĆ