ZA SIGURNU SEZONU

Grad Novalja osigurao dodatne kapacitete kontrole: Zrće dobiva punkt za COVID testiranje 

Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Uz postojeći u Domu zdravlja Novalja, te novoj lokaciji u Slatinskoj ulici, ovih dana započinje s radom i punkt za testiranje na Zrću.Priprema turističke sezone u punom je zamahu u jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija Hrvatske! Kako bi svojim gostima osigurali što ugodniji boravak u destinaciji i sigurniji povratak u svoje matične zemlje Grad Novalja u suradnji s TZG Novaljom, Domom zdravlja Novalja i Specijalnom bolnicom Mediko iz Rijeke osigurao je još 2 dodatna punkta za testiranje na COVID-19.


– Potražnja za brzim i PCR testovima u danima i tjednima koji dolaze sasvim će sigurno jako rasti. Upravo zbog troga pristupili smo opremanju dva dodatna punkta tako da pružanjem usluge testiranja na COVID-19 stvaramo jedan od najbitnijih preduvjeta uspješnosti sezone ali i zdravstvene sigurnosti, istaknula je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG Novalje.


Ivan Dabo: Zrće će biti svima primjer

– Ugledat ćemo se na dobre primjere iz Istre i sve ćemo učiniti kako bismo eliminirali famu, negativnu priču o Zrću. Štoviše, tvrdim da će Zrće biti dobar primjer kako osigurati zdravlje i na takvim mjestima, naglasio je Ivan Dabo koji se nakon osam godina vratio na mjesto gradonačelnika Novalje.Uz postojeći u Domu zdravlja Novalja, te novoj lokaciji u Slatinskoj ulici, ovih dana započinje s radom i punkt za testiranje na Zrću.


– Svakodnevna promjena u ograničenjima međunarodnih putovanja, zahtijeva brzu i efikasnu prilagodbu te fleksibilnost prema potrebama turističkog tržišta a brza i jednostavna rješenja poput aplikacija za testiranje, znatno rasterećuju već ionako preopterećen zdravstveni sustav. Stoga pored fiksnih punktova s SB Medicom dogovorena je i organizacija pokretnih mobilnih timova za potrebe testiranja većih grupa turista dolaskom u smještajne kapacitete, dodala je Šćiran Rizner.Treba li gost pristupiti testiranju, prijavu može obaviti pomoću aplikacije app.medico.hr birajući vrstu testiranja koja mu najviše odgovara. Nalaz se šalje e-poštom u obliku koji je priznat od strane Europske komisije u roku predviđenom za svaku pojedinu vrstu testova.


U ponudi su brzi natigenski test za koji se nalaz izdaje za petnaestak minuta po cijeni od stotinu kuna. PCR testu čiji se nlalaz izdaje u roku od 24 sata cijena je 550 kuna dok je najskuplji, 650 kuna, brzi PCR test koji za dvadesetak  minuta izdaje riječka klinka Medico.