Festival Opatija

Završen drugi Festival mjuzikla u Opatiji: ‘Najveća nagrada nam je bilo popunjeno gledalište, izvrsni nastupi i ovacije publike’

Sanda Milinković

Foto: Luigi Opatija

Foto: Luigi Opatija

Velika scena Ljetne pozornice na zelenom opatijskom poluotoku i teatar Centra Gervais ugostili su od 7. do 15. lipnja četiri mjuzikla

Dječjim mjuziklom za sve uzraste „U modroj uvali“ u izvedbi Malog zbora Lovranske črešnjice i dramsko-recitatorske skupine Osnovne škole Viktor Car Emin iz Lovrana uspješno je završen drugi Festival mjuzikla u organizaciji ustanove Festival Opatija.


Velika scena Ljetne pozornice na zelenom opatijskom poluotoku i teatar Centra Gervais ugostili su od 7. do 15. lipnja četiri mjuzikla.


Uz već spomenute mlade lovranske umjetnike nastupio je i ansambl, odnosno solisti, zbor, orkestar i balet zagrebačkog Gradskog kazališta „Komedija“ s perjanicom žanra rock opere „Jesus Christ Superstar“ i domaćim masterpieceom „Jalta, Jalta“ te solisti i polaznici dramskog studija kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca s „Pepeljugom“ čije su produkcije privukle više od 2000 gledatelja kojima se ovim putem i zahvaljujemo na dolasku.Foto: Luigi Opatija
Foto: Luigi Opatija

Bravo i hvala!


“Činjenica je da je za kazališnu predstavu dovoljno samo dvoje ljudi – glumac i gledatelj, za mjuzikl troje – uz spomenuti dvojac još i glazbenik, no puno je veći doživljaj iste doživjeti u prepunom gledalištu uz publiku koja interaktivno ritmičnim aplauzom, stajaćim ovacijama i uzvicima pozdravlja umjetničke napore na pozornici.


Zahvaljujemo se i svim izvođačima koji su nesebično dio sebe utkali u naš festival. Ponosni smo i na naše lokalne raspjevane snage iz susjednog Lovrana iz čije su skupine mnogima ovo bili i prvi koraci na „pravim“ kazališnim daskama.


Veliko hvala i karlovačkom „Zorinom domu“ koji je nakon koprodukcije s Kotar teatrom u „Potrazi za frankopanskim blagom“, po prvi put u Opatiji nastupio samostalno, i to kako. Nakon debitantske izvedbe klasika braće Grimm, možemo samo reći da se radujemo sljedećoj suradnji.


A što reći za zagrebačku „Komediju“?


 Zbog velikog potresa trenutno gotovo beskućnik, i dalje kao i desetljećima unatrag osim na domaćoj sceni, oduševljava publiku širom Europe na gostovanjima. Bravo i hvala”, stoji u priopćenju organizatora. Foto: Luigi Opatija

Foto: Luigi Opatija

Foto: Luigi Opatija

Cilj je i stvaranje nove publike


„Završilo je Drugo izdanje našeg Festivala mjuzikla kojeg smo pokrenuli prošle godine. Za cilj smo si postavili vratiti mjuzikle u Opatiju koji toliko dobro pristaju imidžu ovog grada, te proširiti ponudu s kvalitetom kako za domaće stanovništvo tako i za posjetitelje.


Cilj nam je i stvarati novu publiku te je iz tog razloga program, pored onog za odrasle imao i dio posvećen djeci i mladima. Nakon mjeseci priprema i posla, najveća nagrada nam je bilo popunjeno gledalište, izvrsni nastupi i ovacije publike tijekom svih nastupa – ovogodišnje izdanje uspješno je ispunilo sve zacrtane ciljeve. Hvala svima koji su sudjelovali, Gradu Opatija i svim sponzorima.


Već smo u pregovorima za program trećeg Festivala mjuzikla i velika je vjerojatnost da će opatijska publika u lipnju 2025. godine na otvorenoj sceni pod ljetnim noćnim nebom uživati i u jednoj premijeri. Ali o tome kada dođe vrijeme. Vidimo se u kazalištu!” rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.