Oprez u prometu

Pijan za volanom: Vozio s 2,56 promila u Novom Vinodolskom pa završio na triježnjenju u policiji 

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Foto: Damir Škomrlj

Ilustracija / Foto: Damir Škomrlj

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 49 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 46 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je o 47-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je nažalost smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 15. svibnja oko 19.30 sati na području Vrbnika na otoku Krku. Teže su ozlijeđene dvije, a lakše je ozlijeđeno sedam osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 368.950 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak i dva alkoholizirana vozača.
Alkotestirano je 255 vozača, od kojih je kod njih 25 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. U dobnim kategorijama između  25. i 35. godina života i iznad 35. godine života, bilo je po deset vozača, dok je pet vozača bilo u dobi između 18. i 25. godina.
Najveća koncentracija alkohola od 2,56 promila izmjerena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 11. svibnja oko 20.15 sati u Novom Vinodolskom. Kako ne bi nastavio ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.