NOVI SPORTSKI OBJEKT

Vinodolska općina kandidirala za EU novce projekt izgradnje boćarskog doma u Driveniku

Robert Šimonović

Sukladno projektnoj dokumentaciji, drivenička boćarska dvorana uključivala bi boćalište s četiri staze, svlačionice za domaće, goste i suce, klupski prostor, tribine te kotlovnicu.BRIBIR – Vinodolska općina i službeno je kandidirala projekt izgradnje boćarskog doma u Driveniku za dodjelu EU sredstava. U suradnji s Poduzetničkim centrom Vinodol, Vinodolska općina pripremila je natječajnu dokumentaciju te aplicirala na natječaj objavljen od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i to za provedbu podmjere 7.4. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«.


Prijavljen je projekt pod nazivom »Izgradnja i opremanje boćališta u Driveniku – Boćarski dom Drivenik«, pri čemu je 90% sredstava od ukupne vrijednosti projekta zatraženo iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok bi, u slučaju odobrenja projektne prijave, preostalih 10% vrijednosti projekta sufinancirala Vinodolska općina vlastitim sredstvima.


Jednoglasna odluka


Odluku o kandidaturi jednoglasno je donijelo Općinsko vijeće Vinodolske općine na posljednjoj održanoj sjednici, a na prijedlog načelnika Daniela Grbića. Sukladno projektnoj dokumentaciji, drivenička boćarska dvorana uključivala bi boćalište s četiri staze, svlačionice za domaće, goste i suce, klupski prostor, tribine te kotlovnicu, a pristup dvorani bio bi u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.
Projektom je predviđena upotreba obnovljivih izvora energije u sustavu grijanja upotrebom drvne biomase (peleti). Također, u okviru projekta predviđeno je i zapošljavanje jedne osobe na radnom mjestu domara, a koji bi bio zadužen za obavljanje poslova redovitog održavanja i upravljanja objektom te za koordiniranje i usklađivanje rasporeda korištenja objekta.


Brojna odličja


– Zahvaljujući iznimnim sportskim rezultatima i brojnim osvojenim odličjima boćara s područja Vinodolske općine na nacionalnoj i međunarodnoj razini, boćanje se u posljednjih nekoliko godina prometnulo u najvažniji sport na području Vinodolske općine. Tome su najviše pridonijeli Bribirac Bruno Kraljić te Driveničani Žarko Jerčinović i Filip Klarić, koji su značajnim uspjesima na nacionalnim prvenstvima zaradili svoje stalno mjesto u hrvatskoj boćarskoj reprezentaciji. Unatoč navedenom, na području Vinodolske općine trenutno ne postoji adekvatan boćarski objekt za cjelogodišnje treniranje te igranje utakmica i održavanje ostalih natjecanja.


Realizacijom projekta izgradnje boćarskog doma u Driveniku znatno bi se utjecalo na unapređenje sportske infrastrukture i razvoj boćarskog sporta na području Vinodolske općine, što će u budućnosti nesumnjivo uvelike pridonijeti stvaranju nekih novih boćarskih talenata čiji će uspjesi biti na ponos cijelog Vinodola – istaknuli su čelnici Vinodolske općine.