objekt s četiri zvjezdice

Velika investicija: Novi boutique hotel niknut će u centru Crikvenice

Alenka Juričić Bukarica

Radovi na budućem hotelu, u koji će se moći smjestiti 82 osobe, počeli su 15. listopada, a planiran je njihov završetak u idućoj godini. Pred finalizacijom je i investicija u novi sjaj hotela MiramareCRIKVENICA – Prošlog tjedna Crikevničani su na glavnom gradskom trgu mogli posvjedočiti neobičnom prizoru – u jedan dan bageri su srušili postojeću zgradu. Na njezinu mjestu kreće gradnja novog boutique hotela s četiri zvjezdice čiji je investitor tvrtka MBM Commerce iz Sesveta, jedna od vodećih u Hrvatskoj u montaži i servisiranju rashladnih i klimatizacijskih uređaja.


Samim time ovdje će se ponovo nastaviti turistička tradicija s obzirom na to da je na tome mjestu još 1904. godine otvoreno prenoćište.


Kako doznajemo od Marine Baketić Kruhek, voditeljice projekta, budući bi boutique hotel imao kapacitet 39 soba plus jedan apartman, što će omogućiti smještaj 82 osobe, Crikvenica će ovim novim objektom sigurno dobiti na atraktivnosti s obzirom na to da će hotel osim smještajnog dijela i recepcije imati i niz drugih sadržaja. Tako su u projektu i restoran s 96 sjedećih mjesta u zatvorenom prostoru i 40 mjesta na terasi, gostima će na usluzi biti i lounge bar s 19 sjedećih mjesta u zatvorenom prostoru i 20 na terasi, a tu su i wellness sadržaji. Boutique hotel imat će wellness s masažom, saunom i relax zonom te atraktivan bazen na najvišoj etaži s terasom i jacuzzijem.
Planirano je uređenje krovne terase, kao i teretane na najvišoj etaži s izlazom na terasu i health bar. Gostima će na raspolaganju biti i podzemna garaža s 13 parkirnih mjesta, a osim što će u ponudi imati wellness sadržaje, boutique hotel će biti pogodan i za održavanje kongresa i seminara s obzirom na to da su pojedini prostori opremljeni dodatnom opremom i multifunkcionalni su pa se jednostavno mogu pretvoriti u prezentacijske prostore, ovisno o potrebama.


Mediteranski okoliš


– Prostori će biti tako uređeni da se odabirom boja, materijala i opreme u interijeru što bolje uklope u mediteranski okoliš, a hotel će biti izgrađen domaćim snagama, naravno primjenjujući domaće proizvode, ali i materijale dostupne na europskom tržištu kako bismo postigli planirani efekt – kazala je Marina Baketić Kruhek, dodajući da su radovi na budućem hotelu počeli 15. listopada, a planiran je njihov završetak u idućoj godini, jasno, ako epidemiološke mjere to dozvole.


– Mi smo počeli s gradnjom hotela nakon ishođenja potrebne dokumentacije za gradnju i nakon završetka turističke sezone, ali ovo je projekt koji se prilično dugo planira. Prve studije započeli smo 2015. godine, ali zbog specifičnosti lokacije i pronalaženja optimalnog rješenja koje bi zadovoljilo sve strukture, postupak se odužio. Mislimo da moramo biti spremni s hotelom kad počne oporavak turizma – dodala je naša sugovornica, navodeći da investitori vide Crikvenicu kao turističko mjesto s dobrim geografskim položajem, dobrom cestovnom povezanošću i stoljetnom tradicijom turizma koji ima namjeru povećanja razine usluge.


– Sukladno ostvarenim noćenjima u Hrvatskoj, a tako i u okruženju Crikvenice, vidimo da postotak hotelskog smještaja zaostaje za konkurentskim mediteranskim zemljama i za prosjekom EU-a te zato smatramo da je svaka hotelska investicija dobrodošla, pogotovo greenfield investicija kao što je i naša, gdje se stvaraju nova radna mjesta i nova količina raspoloživih soba. Vjerujemo da ćemo s našim boutique hotelom unaprijediti ponudu okruženja Crikvenice te dostići cilj cjelogodišnjeg rada hotela i zbog ulaganja u wellness centar koji će biti dio ponude našeg objekta – zaključila je Marina Baketić Kruhek.


Uskoro i Miramare


Ako sve bude po planu, Crikvenica će, dakle, nagodinu dobiti još jedan moderan, visokokvalitetan hotelski objekt. I to na mjestu gdje je nekad bilo prenoćište. Isto tako, pred samom je finalizacijom još jedna velika hotelska investicija, i to ona u hotel Miramare, koji je, također nakon više od stoljeća, ponovo zasjao novim sjajem.


Podizanje kvalitete

Novi hotelski objekti visoke kategorije svakako će pridonijeti cjelokupnoj destinaciji. Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice, ukazala je na to da dva reprezentativna nova hotela svakako pridonose podizanju kvalitete same destinacije.
– Svaka nova investicija u hotelski smještaj svakako veseli. Posljednjih nekoliko godina u Crikvenici se dogodilo dosta novih zvjezdica u hotelskom segmentu. To je jako pozitivno i za čitavu destinaciju jer je naš cilj upravo podizati kvalitetu te povećavati udio hotelskog smještaja koji je ustvari pokretač turističkog razvoja u destinaciji – zaključila je Marijana Biondić.

Jasno, ovdje je riječ o puno većem hotelskom kapacitetu koji će biti kategoriziran s pet zvjezdica, no zajednički će dva nova hotelska objekta sigurno preobraziti samo središte grada. Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice, istaknuo je stoga da ga veseli svjedočiti velikim investicijama u kvalitetan hotelski smještaj.


– Pri kraju je renovacija i izgradnja hotela Miramare, koji će nakon godina propadanja uskoro zasjati sjajem kakav taj objekt, ali i naš grad, zaslužuje. Veseli i nova investicija u boutique hotel u centru Crikvenice. Ovakva ulaganja značajno mijenjaju nabolje kvalitetu smještaja i turističke ponude naše rivijere, a upravo je to ono što će dovesti i do našeg najvažnijeg cilja, produljenja turističke sezone, odnosno smanjivanja izrazite sezonalnosti turizma. Pokazalo se ispravnim ulagati u kvalitetu komunalne infrastrukture i javnih prostora jer smo danas svjedoci toga da privatni investitori prepoznaju vrijednost i potencijal Crikvenice i ulažu u naš grad – istaknuo je crikvenički gradonačelnik.