Primopredaja

Vatrogasno odjeljenje Crni Lug dobilo novo vozilo

Danijela Mihelčić

Foto D. MIHELČIĆ

Foto D. MIHELČIĆCRNI LUG – U Crnom Lugu razlog za slavlje, jedan više. Naime, DVD Delnice proslijedio je svoje malo tehničko vozilo svom odjeljenju Crni Lug. Svečanoj primopredaji, osim uvaženih gostiju, nazočan je bio i dio mještana kojima ovaj potez ulijeva još veću sigurnost.


– S obzirom na to da smo dobili novo vozilo, obećali smo da ćemo naše koje smo do tada koristili donirati vatrogasnom odjeljenju Crni Lug. Time im se povećala operativnost, a svih 11 operativnih članova, od toga su tri članice i osam članova, to itekako zaslužuju – poručio je u svom obraćanju predsjednik DVD-a Delnice Branimir Andlar. Na njega se nadovezao voditelj odjeljenja Crni Lug Danilo Prstojević po kojem je ovaj čin itekako dobrodošao, s obzirom na to da je u njihovom okruženju nekoliko važnih lokacija – od naravno kuća stanovnika, Nacionalnog parka Risnjak do pilane u Malom Selu.


Svečana primopredaja počela je prigodnim obraćanjem gradonačelnice Delnica Katarine Mihelčić koja je svima poželjela što manje korištenja u službene svrhe, a više u ovakve, bez intervencija, ujedno naglasivši važnost vatrogasaca u malim udaljenim sredinama. Na nju se nadovezao zapovjednik Vatrogasne zajednice Delnice Marijan Štimac, poručivši da i dalje ostanu u zajednici, složni, sa što manje intervencija. Kako je u šali dodao zapovjednik Državne intervencijske postrojbe CZ-a Rijeka Siniša Badovinac, on bi samo »kopirao« svoje prethodne sugovornike te poželio da se vozilo što manje koristi u interventne svrhe.
Zapovjednik JVP-a Delnice Dražen Rački poželio je puno sreće u daljnjem radu, naglasivši koliko je dobro imati suradnju te se međusobno pomagati kad se može. Čestitke kolegama vatrogascima uputila je i Martina Kovač, predsjednica DVD-a Gerovo i dopredsjednica VZ-a grada Čabra.


Nakon toga uslijedio je blagoslov vozila,vatrogasnog doma i članova, a to je obavio lokvarski župnik Zlatko Čibarić. On je u svom obraćanju istaknuo važnost obitelji – a članovi, vatrogasci su upravo međusobno obitelj koja mora biti povezana te zajedno djelovati. Na njega se nadovezao i delnički župnik Ivan Milardović, poželjevši da i dalje ostanu povezani jer bez ljudi nema ničega.