Za velike i male

U subotu je matuljski Dan sporta: Svi će iz prve ruke vidjeti ili isprobati najrazličitije sportove

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Manifestacija je zamišljena kao promocija sportskih udruga općine Matulji, a članovi udruga će predstaviti svoje programe i pokušati zainteresirati posjetitelje za uključivanje u sportske aktivnostiMATULJI – Općina Matulji u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga općine Matulji, u subotu s početkom u 13 sati organizira manifestaciju Dan sporta te će u amfiteatru u Matuljima tako mali i veliki Matuljci ponovo moći iz prve ruke vidjeti i isprobati najrazličitije sportove. Manifestaciju su danas najavili Vedran Kinkela, načelnik Općine Matulji, te Tin Juračić, predsjednik matuljske Zajednice sportskih udruga.


Istakli su da je manifestacija zamišljena kao promocija sportskih udruga općine Matulji financiranih iz općinskog proračuna u tekućoj godini, a članovi udruga će predstaviti sportske programe i pokušati zainteresirati posjetitelje za uključivanje u sportske aktivnosti. Cilj manifestacije jest promoviranje rada naših sportskih udruga, ali i populariziranje bavljenja sportom. Juračić jer podsjetio da se manifestacija organizira nakon pauze u pandemiji.


– I sada smo ponovo odlučili organizirati manifestaciju, i to u okviru Europskog tjedna sporta. Na ovaj način želimo pokazati što se sve od sportskih aktivnosti nudi na području naše općine. Uz naših 18 aktivnih sportskih udruga koje djeluju pri Zajednici, predstavit će se i fitness udruge – kazao je Juračić.

Najavio je da je ovo prilika da se razgovara s trenerima, kao i djecom i sportašima koji djeluju u klubovima, a moći će se dobiti i informacije o terminima treninga, članarinama i slično. Na licu mjesta će se moći zaigrati mali i veliki nogomet, okušati se u odbojci, košarci, tenisu, stolnom tenisu i badmintonu, razgledati motocikle motokros i trail klubova, saznati što je tatami, na koji način ostvariti pravo na fitness trening dva puta tjedno za 10 eura mjesečno ili vidjeti kako treniraju karatisti, a bit će tu i pokoji savjet o ribolovu. Kako je, pak, naglasio Kinkela, manifestacija će biti prilika još jednom predstaviti matuljske sportaše i uspjehe koje postižu na raznim natjecanjima. Očekuje se da će ova matuljska »fešta od sporta« trajati do otprilike 17 sati.