RAZVOJ BOLNICE

U riječkome KBC-u pušten u rad novi radiografski uređaj vrijedan 1,13 milijuna kuna

"Dosad je na lokalitetu Sušaku bio samo jedan klasični rendgenski uređaj, a ovaj će značajno doprinijeti kvaliteti i brzini dijagnostike", rekao je ravnatelj Alen RužićRIJEKA – Digitalni radiografski uređaj, vrijedan 1,13 milijuna kuna, koji je Klinički bolnički centar Rijeka nabavio vlastitim novcem, pušten je u rad u petak na Sušaku.


Kako je istaknuo ravnatelj riječkoga KBC-a Alen Ružić, riječka bolnica nastavlja dugoročni plan razvoja uz tehnološka unaprjeđenja.


“Dosad je na lokalitetu Sušaku bio samo jedan klasični rendgenski uređaj, a ovaj će značajno doprinijeti kvaliteti i brzini dijagnostike”, rekao je ravnatelj Ružić, ističući da je RTG dijagnostika srca i pluća iznimno važna kod oboljelih od covida te da će novi uređaj osigurati bolju zdravstvenu skrb tim pacijentima i svima ostalima.


SNIMIO: VEDRAN KARUZA
Predstojnik Zavoda za kliničku radiologiju Damir Miletić istaknuo je da digitalni RTG uređaj omogućuje prenošenje slike u iznimno kratkom vremenu, što omogućuje brži protok pacijenata i kraće čekanje. Omogućit ćemo odvajanje bolničkih od ambulantnih bolesnika, što je važno u vrijeme pandemije, rekao je.


“Veseli da ravnateljstvo KBC-a Rijeka u suradnji s Ministarstvom zdravstva pokazuje kako se treba upravljati krizom poput ove pandemije. Na vrijeme se utvrđuju problemi i prioriteti, procjenjuje ih se i rješava”, rekao je državni tajnik Ministarstva zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća riječkoga KBC-a Željko Plazonić.Istaknuo je da će novi uređaj omogućiti bržu, bolju i precizniju dijagnostiku.


Plazonić je tom prigodom izvijestio da se gradnja nove bolnice na Sušaku u Rijeci nastavlja prema planu te da nema ni dana kašnjenja. To je odraz vrlo kvalitetne pripreme svih koji taj posao vode, dodao je.


Rekao je da su u tijeku pripreme za izradu dokumentacije te analiza svih čimbenika, ponajprije financijskih, za nastavak, to jest treću fazu gradnje nove bolnice u Rijeci.


Riječ je o najsuvremenijemu digitalnom radiografskom uređaju, vrijednom više od milijun i 133 tisuće kuna s PDV-om, koji je KBC Rijeka nabavio vlastitim financijskim sredstvima.


Novi automatizirani RTG uređaj može brzo obraditi velik broj bolesnika, što će znatno poboljšati uvjete rada u bolnici, uz bržu dijagnostiku i bolju kvalitetu medicinskih usluga te zadovoljnije pacijente.