PRIPREMA ZA IZBORE

U Pavekima održan sabor regionalne stranke. Boras Mandić: ‘Unija Kvarnera će uvijek biti uključiva’

Marin Bolić

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLERKOSTRENA – Sljedeća godina je »superizborna« godina, a u onoj nakon nje su lokalni izbori. Bit ćemo prisutni na njima te ćemo biti uvijek uključivi. Tražit ćemo partnere u drugim političkim strankama, rekao je predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić na VII. Saboru Unije Kvarnera održanom u društvenom domu u Pavekima u Kostreni.


Prema njegovim riječima, sve političke opcije čiji su predstavnici bili prisutni na sinoćnjem Saboru, su stranke s kojima će Unija Kvarnera razgovarati i s kojima će tražiti rješenja, jer se zajednički može napraviti puno više.


– Naši potencijalni partneri su u prvom redu one stranke koje imaju sjedište u Primorsko-goranskoj županiji, kao Akcija mladih. Njima zahvaljujem na sinergiji što smo s njima ostvarili na prošlim izborima. Zatim PGS, koji ustrajno već 33 godine promovira ideju regionalizma. Također, sve stranke liberalnog centra, gdje je čovjek uvijek na prvom mjestu. Naravno, i SDP i HDZ. Isto tako i kolege iz IDS-a, koji su nama »regionalcima« putokaz. Također, kolege iz HSU-a i HSS-a. Želimo biti uključivi te zajedno s građanima i političkim partnerima biti kritični, ali uvijek afirmativni i otvoreni za sve one ideje koje će našu regiju učiniti prvom regijom u Republici Hrvatskoj. Partneri nam, pak, neće biti oni koji ne poštuju ljudske slobode i žele nametati stvari, rekao je Boras Mandić.
Okupljenima su se obratili i potpredsjednica Općinskog vijeća Kostrene Mirela Marunić kao domaćin te predstavnici parlamentarnih stranaka u Primorsko-goranskoj županiji: potpredsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik PGS-a i gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, tajnik Akcije mladih i općinski vijećnik Viškova Bojan Kurelić, potpredsjednik županijske organizacije SDP-a i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, koordinator IDS-a za PGŽ i vijećnik županijske Skupštine Srđan Srdoč, predsjednik županijske organizacije HSU-a i vijećnik u Županijskoj skupštini Davor Zubović, koordinator Možemo! za PGS i vijećnik Županijske skupštine Orjen Petković, predsjednik županijske organizacije HSS-a i vijećnik u Županijskoj skupštini Ivo Zrilić.