NAJAVA SEZONE

U Opatiju stiglo 140 predstavnika poljskog turističkog sektora: Ovo važno emitivno tržište sve više raste

Alenka Juričić Bukarica

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Stoga vjerujem kako ćemo ove godine i zbog toga ostvariti još bolje rezultate s poljskog tržišta, istakla je Brnjac. Inače, ove godine osim za Rijeku, LOT je postavio linije i za Zagreb, Zadar, Split i Dubrovnik.OPATIJA – Oko 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te četrdesetak novinara iz najvažnijih poljskih medija doletjeli su danas prijepodne na Zračnu luku Rijeka prvim ovogodišnjim letom poljske nacionalne aviokompanije LOT. Povodom inauguracijskog leta, za predstavnike LOT-a, na čelu s predsjednikom Uprave ove aviokompanije Rafałom Milczarskim, u Opatiji je organizirana prigodna dobrodošlica gdje su goste dočekali Nikolina Brnjac, hrvatska ministrica turizma i sporta, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice (TZ) Kvarnera. Naime, domaćini su se na ovaj način i zahvalili poljskim partnerima što su aviolinije iz Poljske za ZL Rijeka postavili i održali u protekle dvije, vrlo teške, pandemijske godine. Inače, i ove godine LOT će s Krka letjeti za četiri poljska grada, i to sve do polovine rujna.


SNIMIO: VEDRAN KARUZA


– Hrvatsku i Poljsku veže dugogodišnje prijateljstvo posebice kada je riječ o turističkim putovanjima, a dokaz tome je i današnji dolazak više od stotinu poljskih turoperatora i brojnih novinara. Poljska je naše važno emitivno tržište s kojeg je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno čak više od 120 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što nam je izvrstan pokazatelj da nas Poljaci sve više prepoznaju kao cjelogodišnju turističku destinaciju kvalitetnog odmora, istakla je tom prilikom ministrica Brnjac te dodala kako LOT u posljednje dvije godine nije smanjivao broj linija prema Hrvatskoj te veseli nastavak  uspješne suradnje.


– Stoga vjerujem kako ćemo ove godine i zbog toga ostvariti još bolje rezultate s poljskog tržišta, istakla je Brnjac. Inače, ove godine osim za Rijeku, LOT je postavio linije i za Zagreb, Zadar, Split i Dubrovnik.
Predstavnici poljskog turističkog sektora i novinari tijekom boravka na Kvarneru podijeljeni su u nekoliko grupa, a posjetit će Opatiju, Rijeku, otok Krk i Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Uz prirodne ljepote odredišta, sudionicima se predstavljaju eno-gastronomska ponuda te brojne kulturno-povijesne znamenitosti s područja Kvarnera, a bogat i zanimljiv program osmišljen je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama te predstavništvom HTZ-a u Poljskoj.


SNIMIO: VEDRAN KARUZA