GRADNJA DOBRO NAPREDUJE

U Marčeljima uskoro novi vrtićki objekt za dvije skupine mališana

Biljana Savić

Sama izgradnja vrijedna je nešto više od 6 milijuna kuna, a dodatnih 350 tisuća kuna uložit ćemo u unutarnje i vanjsko opremanje vrtića. Veseli me da su prvi dijelovi opreme već u vrtiću i čekaju završetak građevinskih radova u unutrašnjosti – ističe načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.VIŠKOVO – Izgradnja dječjeg vrtića u Marčeljima napreduje planiranom dinamikom. Podsjetimo, realizacijom ovog projekta postojeća nedovršena zgrada bez namjene pretvorit će se u dječji vrtić. Sukladno državnom pedagoškom standardu, novi će vrtić moći primiti 50-ak djece u dvije vrtićke skupine.


Osim rekonstrukcije postojeće zgrade, projektom je predviđeno i opremanje vrtića kao i uređenje okoliša i dječjeg igrališta i sve bi trebalo biti gotovo u prvom kvartalu sljedeće godine. Fasada je već gotova, a u unutrašnjosti na obje etaže sve vrvi keramičarima i soboslikarima. Do kraja godine građevinski radovi trebali bi završiti nakon čega slijedi uređenje okoliša i opremanje vrtića.


– Sama izgradnja vrijedna je nešto više od 6 milijuna kuna, a dodatnih 350 tisuća kuna uložit ćemo u unutarnje i vanjsko opremanje vrtića. Veseli me da su prvi dijelovi opreme već u vrtiću i čekaju završetak građevinskih radova u unutrašnjosti – ističe načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić ističe da je u vrijeme izrade idejnog projekta rješenje projektanata predstavljeno stručnom timu i odgajateljima.


– Drago mi je da su konzultirali struku i, koliko god je bilo moguće zbog arhitektonskih uvjeta, uvažili naše sugestije tako da ćemo s novim vrtićem u svakom slučaju biti zadovoljni, kaže Lončarić.
U sklopu ovog projekta otvorit će se i nova radna mjesta jer će se zaposliti odgajatelji i prateće osoblje – spremačica, kuharica….


Što se tiče povećanja vrtićkih kapaciteta, u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za novi vrtić i jaslice koji će se nalaziti neposredno uz postojeći dječji vrtić čime će se značajno unaprijediti kapaciteti vrtića u Viškovu i olakšati svakodnevan život i rad brojnim roditeljima s viškovskog područja.