OPASNA VOŽNJA

U Lici sve više pijanaca za volanom, ne fali ni “napušenih”

Marin Smolčić

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELLGOSPIĆ – Čini se kako je posvuda na području pod ingerencijom Policijske uprave ličko-senjske posljednih mjeseci postao hit voziti bez vozačke dozvole,ili za vrijeme kada je dozvolu vozač imao, ali mu je oduzeta, ili su vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola i drugih opijata.


Tako je jučer u Novalji policijska patrola zaustavila 46-godišnjaka iz Kolana koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije.


Još je crnji scenarij proveden u Gospiću gdje je policija zaustavila 29-godišnjaka iz Ličkog Osika koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položene „B“ kategorije. Uz to je malo i popio pa mu je izmjereno 0,62 g/kg alkohola u krvi.
Gospićem je sinoć vozio i 19-godišnjak iz Udbine u alkoholiziranom stanju, a zatečen je sa 0,90 g/kg.


Policija je prilikom kontrole prometa u Bjelopolju  kod Korenice sinoć zaustavila 24-godišnjaka iz Šibenika koji je upravljao osobnim automobilom u kojem se nalazio i 22-godišnjak iz Sinja. Čini se da su dečki malo pušili pa su pri tome policijskim službenicima dragovoljno predali 1,5 grama droge marihuane.