BISER LIKE

Turistička sezona u znaku optimizma: U NP Plitvička jezera javilo se 270 osoba na natječaj za sezonske djelatnike

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Pretežno su prijave sezonaca stigle iz Ličko-senjske i Karlovačke županije. Većina sezonaca uključivat će se u poslove do 1. lipnja.PLITVIČKA JEZERA – Okončan je Natječaj za prijem sezonskih djelatnika u JUNP Plitvička jezera vezano uz ovogodišnju turističku sezonu. Ravnatelj ove ustanove Tomislav Kovačević zadovoljan je zanimanjem i brojem prijava.


-Objavili smo Natječaj za 102 sezonska djelatnika, a javilo nam se 270 osoba. Pretežno su prijave sezonaca stigle iz Ličko-senjske i Karlovačke županije. Većina sezonaca uključivat će se u poslove do 1. lipnja.


Da bismo sasvim stavili u funkciju elektro-brodove na jezeru Kozjak hitno su nam potrebni mornari i oni će s poslom krenuti već sutra. Ublažavanjem posljedica covid-epidemije raste i interes za Plitvička jezera, dolazi nam sve više posjetitelja, booking se povećava, kao i u broj upita turističkih agencija. Unatoč koroni mi smo nepopravljivi optimisti. Svi zaposlenici će se cijepiti protiv ove bolesti, prijavili smo se i čekamo svoj red, ističe ravnatelj Tomiislav Kovačević.
Njegov optimizam dijele i mnogi turistički djelatnici s ovoga područja, iako je zanimanje iznajmljivača soba za organizirano cijepljenje protiv korone gotovo zanemarivo. Kako nam je rekla Josipa Kukuruzović, koordinator za promotivne aktivnosti Turističke zajednice općine Plitvička Jezera, prijave za cijepljenje se još uvijek primaju.


-Za sada nam se za cijepljenje javilo svega 20-ak od preko 400 iznajmljivača soba. Rok prijava za cijepljenje je do 10. svibnja. Neki iznajmljivači su se već cijepili pa je stvarni broj osoba koje su primile cjepivo daleko veći, kazala nam je Josipa Kukuruzović.


ZZJZ Ličko-senjske županije stoji iza svih aktivnosti vezanih uz organizirano masovno cijepljenje protiv korone. Pojačanom dinamikom dolazaka cjepiva protiv korone u Hrvatsku u mnogim sredinama proteklog i ovog tjedna već su provedena masovna cijepljenja pedagoških djelatnika, vatrogasaca, policijskih službenika i turističkih djelatnika.