POSLJEDNJI POZDRAV

U Gospiću tamburaški ispraćaj za Krunoslava Kiću Slabinca

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićGOSPIĆ – Hrvatska se danas oprašta od Krunoslava Kiće Slabinca, rockera, tamburaške duše, skladatelja i tekstopisca. Kako je i bilo najavljeno tamburaši diljem Hrvatske su se točno u 12.40 sati glazbom i pjesmom oprostili od Kiće. Organizirani od strane Hrvatske glazbene unije bio je to glazbeni ispraćaj koji je u Gospiću okupio deset tamburaša i jednog harmonikaša, glazbenike prispjele iz svih područja Ličko-senjske županije.


Ispred katedrala u svim gradovima Hrvatske pa tako i u Gospiću kod katedrale Navještenja blažene djevice Marije, tamburaši su svirali i pjevali u čast glazbene ikone koja je preminula u 77. godini života.


Jedanaest glazbenika predvođenih prof. Zvonkom Tonkovićem iz Otočca za ovu su prigodu svirali i pjevali skladbe „Otiš’o je moj otac polako“ i „Pjesma rastanka“.

Zbog sve lošije epidemiološke slike u Gospiću se već dulje vrijeme ne organiziraju nastupi glabenika niti javna okupljanja. Glazba koja je odzvanjala ispred katedrale privukla je veći broj građana koji su se zajedno s tamburašima na taj način pridružili ovoj svojevrsnoj glazbenoj komemoraciji. Pljesak publike na koncu nastupa bio je namijenjen Krunoslavu Kići Slabincu koji je zauvijek otišao sa životne pozornice, kao i glazbenicima koji su ga u vječnost ispratili svirkom i pjesmom njegovih skladbi.