Sveti vid

Tradicionalno primanje za imenjake zaštitnika: U godinu dana rođeno 16 Vida, Vidi, Vita i Viti

Sanja Gašpert

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

bog sigurnosti i poštovanja epidemioloških mjera na primanju je bilo 16 mališana - Vita Krašovac, Vid Hrvatin, Vid Stojanović, Vid Valentić, Vita Bošnjaković, Vito Bakarčić, Vito Čajić, Vito Kukuljan, Vito Lukić, Vito Sertić, Vito Štefan, Vito Šumberac, Vito Maričić, Vito Karaga, Vita Mikašinović i Vid TumpićRIJEKA – Dobrodošlica svim bebama koje nose ime zaštitnika našeg grada – Vidama, Vidima, Vitima i Vitama, rođenim u proteklih godinu dana. Ovo je jedno od najljepših primanja Grada Rijeke, koje organiziramo svake godine povodom blagdana zaštitnika našega grada – sv. Vida te tom prigodom nove imenjake sv. Vida darujemo srebrnjakom. Jednom sam čuo izreku »Djetetovo ime su njegova vrata u svijet«. Možemo samo zamisliti kuda će ovi mališani poći u životu, ali ono čemu se iskreno nadam je da će uvijek pronaći put kući, u svoj grad, u svoju Rijeku svetog Vida, kazao je na primanju za djecu s imenom zaštitnika Rijeke održanom u novootvorenoj Dječjoj kući riječki gradonačelnik Marko Filipović, čestitajući svojim malim gostima njihov imendan.


Foto galerija: Dan sv. Vida i Dana grada Rijeke: Primanje za djecu koja nose ime zaštitnika Rijeke sv. Vida Foto: Marko Gracin


Filipović je, također, rekao kako je u posljednih deset godina u Rijeci rođeno 168 Vidića, a najviše njih 2013. godine, kada je 27 novorođenih beba dobilo ime zaštitnika grada na Rječini.

Djecu i njihove roditelje uz Filipovića primili su i dočekali i njegovi zamjenici Sandra Krpan i Goran Palčevski. Tom prigodom Krpan je istaknula kako se čestitkama malenima pridružuje i Gradska knjižnica Rijeka, koja ih daruje članskim iskaznicama za Dječju knjižnicu Stribor.– Stribor ima odjel za bebe i njihove roditelje i jedna je od rijetkih dječjih knjižnica koja ima takav odjel, a upravo je to jedna od posebnosti Gradske knjižnice Rijeka, istaknula je Krpan.


Darovi za sve

Kao i svake godine, Grad Rijeka je pripremio darove i za svu djecu starijih uzrasta koja nose ime zaštitnika grada te im već uputio pozive da svoje darove preuzmu pojedinačno u Informativnom centru Grada Rijeke, od 16. do 30. lipnja

Tradicionalno primanje za djecu koja nose ime zaštitnika Rijeke i ove je godine iznimno, zbog sigurnosti i poštovanja epidemioloških mjera, održano za šesnaest mališana rođenih u proteklih godinu dana. To su: Vita Krašovac, Vid Hrvatin, Vid Stojanović, Vid Valentić, Vita Bošnjaković, Vito Bakarčić, Vito Čajić, Vito Kukuljan, Vito Lukić, Vito Sertić, Vito Štefan, Vito Šumberac, Vito Maričić, Vito Karaga, Vita Mikašinović i Vid Tumpić. Kao i svake godine, Grad Rijeka je pripremio darove i za svu djecu starijih uzrasta koja nose ime zaštitnika grada te im već uputio pozive da svoje darove preuzmu pojedinačno u Informativnom centru Grada Rijeke, od 16. do 30. lipnja.