Nema odmora

Obilazak sportskih objekata: Sportsko-rekreacijski centar i boćalište u Kastvu gotovi do kraja godine

Slavica Kleva

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

"Hvala čelnicima Kastva, gradonačelniku i Davidu Burburanu koje poznajem najviše preko vaterpola jer sam i sam bio u tim vodama, što sam konačno u Kastvu."KASTAV – Trebamo gledati u budućnost, ali živimo sadašnjost koja u ovom vremenu traži odgovore i rješenja da istovremeno budemo zdravi, a ujedno život prilagodimo novim zdravstvenim mjerama. Slažemo se da je sport najugroženiji, stoga je dolazak Tomislava Družaka, državnog tajnika Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta u našu sredinu vrlo važan, kazao je na samom početku konferencije za novinare gradonačelnik Kastva Matej Mostarac povodom radnog posjeta prvog čovjeka sporta.


U društvu Mostarca i Davida Burburana ispred Grada Kastva, Družak je obišao sportske objekte na području Kastva, posebno budućeg sportsko-rekreacijskog centra, centra za boćalište u kojem će biti zastupljeni šah, ali i borilački sportovi, završetak kojeg se očekuje potkraj ove, odnosno početkom iduće godine.


– Hvala čelnicima Kastva, gradonačelniku i Davidu Burburanu koje poznajem najviše preko vaterpola jer sam i sam bio u tim vodama, što sam konačno u Kastvu. Dodirnuli smo teme u okviru sportske komponente, ali i moguće simbioze razvoja sporta i turizma istovremeno, kazao je Družak. Razgovaramo i o izgradnji objekata koji će biti u funkciji sporta ali i turizma, no ova nezdrava situacija otvara pitanja kako otvoriti što više mogućnosti da se profesionalci, ali u prvom redu školska djeca i amateri, bave sportom i treninzima ne samo u zatvorenom, nego i na otvorenim prostorima. Vlada, pa tako i i ministrica turizma, ulažu maksimalne napore i podržavaju sportsku komponentu kao dio svakodnevne brige o zdravlju i imunitetu naših stanovnika, pogotovu djece. Idući tjedan imamo sastanak sa stručnjacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ćemo zajedno s Ministarstvom obrazovanja pokušati iznaći odgovore na mnogobrojna pitanja, ali i konkretno naći rješenja. Kako pomiriti pandemiju, sačuvati zdravlje, sačuvati obrazovni proces ali istovremeno ne zaustaviti proces treninga i općenito baviti se sportom, kazao je Družak. U svakom slučaju, najvažnije je zaštititi djecu i pronaći najbolji način da imamo zdravu populaciju koja sportom jača imunitet, zaključio je Družak.