POTPISAN UGOVOR

Šetnica na obalama jezera: Radovi oko Lepenice počinju na proljeće

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Priroda će u potpunosti biti sačuvana jer planirana šetnica ne donosi nikakve elemente betonizacije, objašnjava fužinski načelnik David BregovacFUŽINE – Predstavnici HEP-a potpisali su nedavno ugovor vezan za realizaciju EU-projekta izgradnje šetnice oko jezera Lepenica pa je sada izvjesno, napominje načelnik Općine Fužine David Bregovac, da će na proljeće na obalama tog jezera početi uređenje šetnice.


– Za prvu fazu izgradnje mi već imamo osigurano oko milijun kuna, a sad ćemo pojačati aktivnosti vezane za mogućnost dobivanja dodatnih 1,5 milijuna kuna i, ako u tome uspijemo, s 2,5 milijuna kuna uredit ćemo šetnicu te jedno ili dva pristaništa na tom jezeru pa ga naredne godine pretvoriti u jedan novi zanimljivi turistički sadržaj pri čemu će priroda u potpunosti biti sačuvana jer planirana šetnica ne donosi nikakve elemente betonizacije i slične radove, već samo uređenje 12,5 kilometara uz obalu jezera kako bi ljubitelji prirode mogli uživati u boravku u prirodi, objašnjava Bregovac.


– Također, sljedeće sezone na jezero Lepenica prebacujemo i naš brod »Sv. Antun«, koji će prvi put ploviti tim jezerom što će, vjerujem, privući mnoge. Zahvaljujem HEP-u na razumijevanju. Bilo bi dobro da je ovaj ugovor potpisan nešto ranije te da smo možda već i počeli s nekim radovima, ali ni ovako nije prekasno, zaključio je fužinski načelnik David Bregovac.