nastavljaju suradnju

Podrška Filipoviću: SDP, IDS, HSU i HSS potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Uz moju zamjenicu Sandru Krpan sada je dio tima i Goran Palčevski, tima koji će udariti novi ritam Rijeci, poručio je Filipović.RIJEKA – SDP, IDS, HSU i HSS potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Rijeci i o podršci SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Marku Filipoviću. Predstavljen je i drugi kandidat za zamjenika gradonačelnika, a riječ je o liječniku Goranu Palčevskom.


– Ponosam sam što ćemo nastaviti suradnju temelj koje je izborni program na kojemu smo zajedno radili. Došli smo do zajedničkih ciljeva zahvaljujući partnerskom odnosu i ostajemo na tragu koalicijskog sporazuma u protekle četiri godine. Uz moju zamjenicu Sandru Krpan sada je dio tima i Goran Palčevski, tima koji će udariti novi ritam Rijeci, poručio je Filipović.


Ljiljana Cvjetović (HSU) podsjetila je na dugogodišnje političko partnesrtvo koje je omogućilo zaštitu starijih građana Rijeke.
– U tim politikama prema starijima i socijalno ugroženim krije se snaga naše koalicije. Jednokratne pomoći umirovljenicima uoči izbora dobrodošle su, ali Rijeka o svojim starijim sugrađanima vodi nbrigu tijekom cijele godine. Takav odnos baštinio je i naš Marko i vjerujem da ćemo realizirati zajednički program dio kojega je gradnja domova za umirovljenike i samce. Zato ostajemo dio ove koalicije, izjavila je Cvjetović.


Dorotea Pešić Bukovac (IDS) poručila je da je dugogodišnje političko partnerstvo rezultiralo realizacijom brojnih projekata u sportu, kulturi, komunalnom sustavu, prometu.
– Tim projektima i programima razvijali smo Rijeku na konkretan i korektan način. Bila sam predsjednica Gradskog vijeća, upoznala sam Marka i zato on ima našu neupitnu podršku. Želimo modernu i otvorenu Rijeku koja će ubrzati svoj ritam, kazala je Pešić Bukovac.


Ivo Zrilić (HSS) pojasnio je da je int eres njegove stranke poticanje malih proizvođača i gospodarstvenika, kao i zaštita okoliša i plasman zdrave hrane građanima.


– Rijeka je gusto naseljena urbana cjelina, ali vjerujem da ima prostora za realizaciju projekata kao što su urbani vrtovi i više zelenih površina, rekao je Zrilić.


Kandidatkinja za zamjenicu gradonečalnika Sandra Krpan obećala je da će potpuno posvećeno raditi na projektima koju Rijeku čine totalno drugčijom od drugih.
– To su Građanski odgoj, Moja Rijeka, Rijeka pliva i ostali projekti koji nas izdvajaju. Zalagat ćemo se za nastavak uređenja vrtića i otvaranje novih, pojasnila je Krpan.


Goran Palčevski kao drugi kandidat za zamjenika najavio je da će volonterski obavljati tu dužnost.
– U politici ima puno liječnika pa će sada i Markov tim imati liječnika. Funkcija zamjenika za mene nije pitanje političke karijere, shvaćam je kao građansku obavezu. Markov poziv sam shvatio kao kompliment, ali i obavezu koja se ne odbija. Zato jer volim Rijeku, zato što je tu sve što volim i poštujem, ljude i sredinu. Rijeka je grad u kojem je lijepo živjeti i tako mora ostati, zaključio je Palčevski.