POTPISAN SPORAZUM

Savjeti mladih Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije osnažili međusobnu suradnju i prijateljstvo

P. N.

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Prema riječima predsjednice Savjeta mladih PGŽ Magdalene Vrkić, ovo nije početak, već samo formalizirani nastavak prijateljstva između dviju županije koje imaju mnogo više sličnosti nego razlika.Savjeti mladih Primorsko-goranske županije i Ličko-senjske županije potpisali su Sporazum o prijateljstvu i suradnji kojim će se, osim čvršćim kontaktima i razmjeni znanja i iskustva, doprinijeti i razvoju politika za mlade i intenzivnijem povezivanju ovih dviju županija, priopćili su iz PGŽ-a. Kako je istaknuto, oba Savjeta mladih zalagat će se za ostvarivanje inicijativa u područjima od važnosti za mlade, posebice u kulturi, znanosti, sportu, glazbi i tehnologiji.


Prema riječima predsjednice Savjeta mladih PGŽ Magdalene Vrkić, ovo nije početak, već samo formalizirani nastavak prijateljstva između dviju županije koje imaju mnogo više sličnosti nego razlika. „Svi znamo da je Rijeka studentski grad i posebno mi je drago da mladi iz LSŽ najradije odabiru Rijeku kao mjesto gdje nastavljaju svoje obrazovanje. Sigurni smo da će ova povelja biti povod da se naša suradnja još više intenzivira i da naše županije ostanu mjesta okupljanja mladih ljudi. Županije u kojima mladi ostaju i u kojima grade život i karijeru“, rekla je predsjednica Vrkić.


Da će se ovim putem dodatno osnažiti međusobna suradnja i prijateljstvo, koje je i do sad bilo iznimno dobro, smatra predsjednik Savjeta mladih Ličko-senjske županije Petar Butorac. „Pokazat ćemo kako zajedničkim snagama možemo pridonijeti razvitku naših županija i potaknuti mlade da i u budućnosti radimo na razvoju i napretku županija za svjetliju budućnost mladih u njima. Samo zajedničkim radom i trudom možemo postati jači i napredovati dalje“, navodi predsjednik Butorac.
Novi saziv Savjet mladih PGŽ konstituiran je u siječnju 2022. godina, a kako je navela predsjednica Vrkić, jedan od glavnih ciljeva u predstojećem mandatu je aktivacija Savjeta u primorskim i goranskim općinama i gradovima gdje još nisu osnovani, s posebnim naglaskom na Gorski kotar i otoke.


Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i članovi Savjeta mladih PGŽ, Kristian Tončić, Klara Car i Martina Matoković te ispred Savjeta Ličko-senjske županije Ana Šarić i Paula Matanović, kojima su, uz predsjednika Savjeta, uručeni i prigodni darovi Primorsko-goranske županije.