BOGATA PONUDA PROIZVODA

Suncokret ruralnog turizma: Komadina primio nagrađene iz PGŽ-a, evo tko su najbolji

Alenka Juričić Bukarica

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Ovog puta smo imali 125 prijava, od čega je iz PGŽ stiglo njih 10. A kao što vidimo njih pet je i nagrađeno što nije slučajnost jer vaša županija uvijek "odnese" brojne nagrade, kazala je Dijana Katica.Dobitnike nagrade Suncokret ruralnog turizma 2020. s područja Primorsko-goranske županije, primio je danas u Kašetici primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima. Riječ je o natječaju kojeg organizira Udruga Klub članova selo čija je predsjednica Dijana Katica jučer također čestitala laureatima.


Tako je srebrnu povelju u kategoriji Vinski turizam dobila Poljoprivredna zadruga Vrbnik, brončanu povelju u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru projekt Gorski kotar bike tour agencije Promotiv travel, brončanu povelju u kategoriji Tradicijskih (ruralnih) domaćinstava dobio je, pak, robinzonski smještaj u indijanskim šatorima Ranča Čargonja u Fužinama, a u PGŽ su stigla i dva posebna priznanja za tradicijske manifestacije za što su nagrađene manifestacija Plodovi gorja, kao i Ophod halubajskih zvončara. Župan Komadina tom je prilikom istaknuo kako su ovogodišnji lauretai dokaz bogate raznolikosti PGŽ-a


– Naša županija se može pohvaliti bogatom ponudom različitih proizvoda, ali i bogatom kulturnom i prirodnom baštinom, istaknuo je župan te dodao kako se nada da će nagodinu u PGŽ stići i koja zlatna medalja.
Katica je, pak, pojasnila je kako je ovo osmi put da je ovaj natječaj proveden, i to u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Hrvatskom gospodarskom komorom, kao i da se radi o jedinstvenom projektu koji ocjenjuje OPG-e, projekte, manifestacije i ostalu ponudu u ruralnim područjima.


– Ovog puta smo imali 125 prijava, od čega je iz PGŽ stiglo njih 10. A kao što vidimo njih pet je i nagrađeno što nije slučajnost jer vaša županija uvijek “odnese” brojne nagrade, kazala je Katica te najavila kako će natječaj postati i međunarodni što znači i dodatnu promociju te posebne kampanje. Okupljenim laureatima čestitala je i Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, koja je istakla kako su svi oni neizostavan dio turističke ponude Kvarnera.