PROBLEMI GRADITELJA

Rotor kod KBC-a mogao bi biti tek u petak u prometu, doznali smo zašto još nije gotov

Marinko Glavan

SNIMIO - MILAN DEKIC

SNIMIO - MILAN DEKIC

Izvođač će kružni tok asfaltirati u srijedu, ukoliko to dopuste vremenske prilike, odnosno ako ne bude kiše, rekao je Andrej MarochiniRIJEKA – Iako je direktor KD-a Vodovod i kanalizacija (ViK) Andrej Marochini najavio da će kružno raskrižje na križanju ulica Tome Strižića i Vjekoslava Dukića, kod nove zgrade bolnice za majku i dijete u sušačkom KBC-u biti pušten u promet tijekom proteklog vikenda, to se nije dogodilo, a na kružnom toku još nije postavljen završni sloj asfalta, a time ni iscrtana horizontalna prometna signalizacija.


Kriva je – kiša


Marochinija smo pitali zašto je opet došlo do prolongiranja završetka radova na križanju dviju ulica, raskopanih već duže od godinu dana te kad će napokon biti završeni.


– Asfaltiranje nije završeno tijekom vikenda jer se nije mogla na vrijeme izvršiti kompletna priprema. Prema informacijama kojima raspolažemo u ovom trenutku, izvođač će kružni tok asfaltirati u srijedu, ukoliko to dopuste vremenske prilike, odnosno ako ne bude kiše. Nakon toga se mora iscrtati prometna signalizacija na kolniku pa očekujemo da bi promet vozilima mogao biti pušten u petak. Opet moram napomenuti, ako nam vrijeme to dozvoli, rekao je Marochini.
Time još uvijek nije sasvim izvjesno kada bi vozači iz istočnog dijela Rijeke mogli donekle odahnuti, nakon trinaest mjeseci od početka radova i silnih preusmjeravanja prometa na obilazne pravce, što gotovo sve to vrijeme u špicama prometa dovodi do gužvi i zastoja. Također, završetkom radova omogućit će se i nesmetani pristup vozilima do nove bolnice, pri čemu još jednom valja istaknuti apsurd da je bolnica izgrađena prije jednostavnog kružnog toka pokraj nje, te olakšati pristup Kampusu riječkog Sveučilišta.


Već godinu dana


Radovi u Strižićevoj i Dukićevoj započeli su još u travnju prošle godine, kada je Energo krenuo s izgradnjom toplovoda Gornja Vežica – Vojak, u sklopu 14,9 milijuna eura vrijednog projekta »Obnova toplinarstva grada Rijeke«, a kasnije je radove na polaganju nove infrastrukture vodoopskrbe i odvodnje nastavio KD ViK, u sklopu 233,8 milijuna eura vrijednog projekta poboljšanja vodnogospodarske infrastrukture na području riječke aglomeracije. Ne treba posebno naglašavati da su izvođači i jednog i drugog investitora dobrano kasnili s izvođenjem radova pa su se rokovi neprestano pomicali, a paralelno se u radove uključio i Grad Rijeka kao investitor samog kružnog raskrižja, što je sve skupa dovelo do toga da radovi koji su trebali trajati nešto više od pola godine traju već više od trinaest mjeseci.


Sanacija kolnika na Fiumari


Marochinija smo pitali i o sanaciji kolnika na Fiumari, također jednoj od najprometnijih ulica u Rijeci, oštećenog nakon što je prije dva dana bagerist izvođača radova na sanaciji gubitaka u vodovodnoj mreži, probio jednu od glavnih vodovodnih cijevi, promjera 300 milimetara, pa je voda iz cijevi doslovce odnijela dio kolnika, poplavivši raskrižje Fiumare i Ulice Žrtava fašizma.


Prema njegovim riječima, kvar na vodovodnom sustavu je saniran, a još predstoji betoniranje podloge kolnika, nakon čega će oštećeni dio ulice biti asfaltiran, najvjerojatnije tek u subotu ili u ponedjeljak.