Sretno Valentinovo

Romantično raspoloženje zamijenilo peto godišnje doba na Viškovu

P. N.Mnogobrojni mještani i posjetitelji okupili su se sinoć na Brege, u centru Viškova i ispratili peto godišnje doba. Uz veselo društvo meštrice Miće Maje, kraljice Halubajskog karnevala Une Tadić i maškara održano je izvlačenje zvončarske tombole.


Dvadeset raznovrsnih nagrada zasigurno će razveseliti sretne dobitnike. Vrijedni obrtnici Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje pripremali su domaće fritule, čaj i kuhano vino, a svi prilozi prikupljeni prodajom ići će za liječenje Antonia Širole.

Uz slatku i toplu okrijepu, iščekivao se vrhunac pusnih događanja. Nestrpljivo su dočekani Halubajski zvončari uz čiju je neumornu zvonjavu spaljen pust, krivac za sve loše u prethodnoj godini.  Vraćen je i ključ općine Viškovo čime je vladavina maškara, za ovu godinu i ‘službeno’ završila.


Iz pusnog raspoloženja odmah smo zakoračili u ono romantično.  Sretno Valentinovo zaželjela je Turistička zajednica općine Viškovo, izradivši i postavivši, u suradnji s Komunalnim društvom Viškovo, prigodne ukrase. Mali je to znak pažnje i poruka svima da uživaju u posebnim trenucima današnjeg dana posvećenog ljubavi.