Obljetnica

Županijska specijalna bolnica Insula na Rabu slavi 67 godina, uvode dvije nove važne usluge

Portal Novi list

Jedan je od najvećih poslodavaca na otoku sa 260 zaposlenih, od kojih je najveći broj medicinski kadarŽupanijska specijalna bolnica Insula na Rabu obilježava 67. godina rada i postojanja. Najveća je to ustanova sekundarne zdravstvene zaštite čiji je osnivač Primorsko-goranska županija. Bolnica je ujedno i nastavna baza Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci te još šest fakulteta na području RH.


Dodatnim spektrom specijalističkih zdravstvenih usluga, Bolnica se otvorila i prema zdravstvenom turizmu, pružajući svoje usluge lokalnom stanovništvu i gostima otoka Raba.


Jedan je od najvećih poslodavaca na otoku sa 260 zaposlenih, od kojih je najveći broj medicinski kadar.

Uz sufinanciranje stanovanja medicinskog kadra Bolnice, Primorsko-goranska županija, kao osnivač i vlasnik, kontinuirano nastavlja s ulaganjima u ovu zdravstvenu ustanovu.


Do kraja tekuće godine u planu je opremanje ambulanti i bolničkih soba novouređenih paviljona te čajne kuhinje za stacionarne bolesnike, za što je PGŽ osigurala 1,5 milijuna kuna.


 


„U ovaj bolnički kompleks kroz zadnjih 20 godina uložili smo 75 milijuna kuna, a nedavno smo dovršili obnovu i posljednja dva paviljona.


Time smo omogućili značajan iskorak u pružanju zdravstvenih usluga, primarno građanima Raba, cijelog otoka i Primorsko-goranske županije te s ponosom mogu reći da je ova ustanova po kvaliteti usluga i opremljenosti danas na razini europskih standarda.


Čestitam svim djelatnicima ovu visoku obljetnicu, 67 godina kontinuiranog djelovanja“ rekao je župan Zlatko Komadina.Uz postojeće specijalističke usluge koje Županijska specijalna bolnica Insula pruža kroz rad svojih multidisciplinarnih timova, ove godine je u planu uvođenje fizikalne terapije i neurokognitivne rehabilitacije u kući.


„Time je iskazana spremnost da se adekvatno odgovori na identificirane javne potrebe i pruži podrška ozdravljenju teže pokretnih, starijih, ali i socijalno isključenih stanovnika otoka.


Uz senzornu integraciju, logopediju, kineziterapiju i druge usluge upravo je neurokognitivna rehabilitacija i fizikalna terapija značajan iskorak u liječenju onih bolesnika čije zdravstveno stanje jeste takvo da, zbog smanjene mobilnosti, još ne mogu koristiti usluge specijalističko-konzilijarne rehabilitacije i/ili su na listi čekanja za specijalističke ortopedske bolnice“ najavila je ravnateljica Vesna Šendula-Jengić uz zahvalu djelatnicima, Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rabu na uspješnoj suradnji i podršci svih ovih godina.