Potpisan sporazum

Zoran Blažević kandidat za gradonačelnika Bakra uz potporu koalicije SDP-HSS-HSU

Bruna Matičić

Sporazum potpisan na Vidikovcu

Sporazum potpisan na VidikovcuZoran Blažević, kandidat SDP-a za gradonačelnika Bakra na predstojeće izbore u svibnju izaći će uz podršku koalicije SDP-HSS-HSU. Koalicijski sporazum o izbornoj suradnji uz Zorana Blaževića (SDP) jučer su u Bistrou Vidikovac iznad Bakra potpisali predsjednik SDP-a Bakar Edi Golik, Jasna Granić-Ranić (HSU) i Ivo Čop (HSS), a na skore lokalne izbore izaći će pod sloganom »Grad svima – Živimo Bakar«.


Njihov predizborni program bazirat će se na pet osnovnih točaka koje će kroz kampanju komunicirati sa sugrađanima.


– Osigurat ćemo svim umirovljenicima i starijima od 65 godina besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Svim umirovljenicima, nezaposlenim i blokiranim sugrađanima osigurat ćemo svake godine božićnicu, uskrsnicu i jednokratnu novčanu pomoć.
Povećat ćemo jednokratne naknade za svako novorođeno dijete, kao i stipendije za najuspješnije učenike i studente s područja našeg grada. Također, izgradit ćemo sportsku dvoranu, dom za starije i nemoćne osobe te stanove preko POS programa za mlade obitelji, istaknuli su potpisnici koalicijskog sporazuma.


Zoran Blažević ovom prilikom istaknuo je kako Grad Bakar ima jedan od najvećih proračuna u regiji u odnosu na broj stanovnika, ali on nije transparentan, a unatoč velikom proračunu bakarsko područje još uvijek nema riješenu kanalizaciju.


Među prioritetima programa ističe, jest zadržati mlade na ovom prostoru te stvoriti bolji životni standard svih građana bakarskog kraja.


Jasna Granić-Ranić u programu je među prioritetima i najvažnijim projektima istaknula je pitanje izgradnje Doma za starije i nemoćne, dok je Ivo Čop izrazio nadu da Bakar dobije nekog tko će normalno voditi grad.


Predsjednik bakarskog SDP-a i nositelj liste za gradsko vijeće, kao mlada osoba istaknuo je da je život u Bakru stao davnih dana, a 16 godina vladavine HDZ-a rezultiralo je samo razvijanjem poslovne zone, dok su sva ostala mjesta i sam grad potpuno devastirani, zapušteni te s obzirom na veliki proračun grada, stanovnici nemaju osnovne uvjete za život, rekao je Golik navodeći Zlobin kao primjer koji vikendom nema autobusa, Zlobinsko brdo koje nema vode, poštu koja radi 2 sata na dan i trgovinu koja radi samo do 13 sati.


– Promatrajući kako Zlobin, mjesto gdje sam rođen, polako umire, odlučio sam se kandidirati, stati na kraj svemu tome i omogućiti svakom stanovniku Bakra jednake uvjete za život. Bakar je spreman na promjene, Bakar je spreman za novu vlast kojoj politički predznak neće biti bitan, već će nam na prvom mjestu biti boljitak života ljudi i prosperitet cjelokupnog grada Bakra, zaključio je Golik.