SDP-HSU-HSS

Zoran Blažević: Izgradnjom povoljnih POS-ovih stanova zadržat ćemo mlade

Sanja Gašpert

Zoran Blažević

Zoran Blažević

Jedino što se na području grada Bakra razvija i širi jest Industrijska zona. Bit ću gradonačelnik kojemu će osnovni cilj biti, uz razvitak Industrijske zone, razvijati i oživjeti cjelokupno područje grada BakraBAKAR – Na predstojeće lokalne izbore u svibnju bakarski SDP kao svoga kandidata za gradonačelnika Bakra istaknuo je Zorana Blaževića, inženjera brodostrojarstva rođenog 1958. godine, oženjenog, oca dvoje djece. Blažević je, ustvari, kandidat koalicije SDP-HSU-HSS, s obzirom na nedavno potpisani koalicijski sporazum. Vlasnik je Amortizer servisa na Škrljevu, koji već dvadeset i pet godina uspješno djeluje na ovom području. Svoju je kandidaturu Blažević istaknuo nedavno na Hreljinu, pod sloganom Grad svima – Živimo Bakar, a prioriteti njegova programa su zadržati mlade na ovom prostoru te im omogućiti izgradnju i kupnju povoljnih POS-ovih stanova.


Zbog čega ste se odlučili upustiti u izbornu utrku za mjesto budućeg bakarskog gradonačelnika?


– Prihvatio sam kandidaturu za gradonačelnika jer želim oživjeti grad Bakar. Bakar je jedan predivni, ali uspavani grad, grad s jednim od najvećih proračuna u regiji, no, nažalost, građani grada Bakra to bogatstvo iz proračuna ne osjete na svom životnom standardu. Mi s ovog područja u trećem desetljeću 21. stoljeća nemamo kanalizaciju. Naši sportaši u dvoranskim sportovima svoje utakmice igraju u sportskim dvoranama okolnih općina i gradova. Umirovljenici dobiju po 300 kuna za Božić i Uskrs, ali samo u izbornoj godini. Umirovljenici i oni najugroženiji zaslužuju puno više i bolje, bez predizbornih trikova i jeftinog kupovanja glasova.


Kako takvo stanje mislite promijeniti, što nudite Bakranima?


– Ovogodišnji proračun grada Bakra je 116 milijuna kuna. Tako velikim proračunom kao gradonačelnik u suradnji s koalicijskim partnerima HSU-om i HSS-om ne da obećavamo, nego se obvezujemo izgraditi kanalizaciju, graditi POS-ove stanove i kuće te na taj način zadržati i privući u naš kraj mnoge mlade obitelji. Za svako novorođeno dijete osigurat ćemo veće jednokratne naknade, kao i veće stipendije za najuspješnije učenike i studente s područja našeg grada. Umirovljenicima, nezaposlenim i blokiranim sugrađanima osigurat ćemo novčana primanja za božićne i uskrsne blagdane. Umirovljenicima ćemo sufinancirati dopunsko mirovinsko osiguranje.
Jedan od prioriteta je i izgradnja multifunkcionalne gradske sportske dvorane. Mjesnim odborima svakako treba dati veće ovlasti. Također, mislim da treba povećati financiranje socijalnih, odgojnih, sportskih i kulturnih programa. Većini je ljudi iz okolice, kada se spomene grad Bakar, prvotna asocijaciju Industrijska zonu. I to jest zapravo istina. Jedino što se na području grada Bakra razvija i širi jest Industrijska zona. Bit ću gradonačelnik kojemu će osnovni cilj biti, uz razvitak Industrijske zone, razvijati i oživjeti cjelokupno područje grada Bakra. Vodit ću grad Bakar iz Bakra, a ne iz Zagreba. Bit ću gradonačelnik kojem će briga o našem kraju biti jedini prioritet. Gradonačelnik koji neće primati saborsku plaću, odnosno raditi dva posla od kojih jedan svakako mora biti »zakinut«.