Reakcija na prijetnje upućene Nemanji Cvijanoviću

Željko Jovanović: ‘Huligani koji noću uništavaju fasade pucaju na nacionalnu raznolikost i višekulturalnost Rijeke’

P. N.

Željko Jovanović / Foto Davor KOVAČEVIĆ

Željko Jovanović / Foto Davor KOVAČEVIĆ

'Rijeka je postala tolerantna i otvorena sredina koja uvažava i cijeni različitosti. Riječanke i Riječani sigurno neće dopustiti šačici kukavica i huligana da ugrozi to bogatstvo!', napisao je Jovanović

Riječki  SDP-ovac Željko Jovanović reagirao je danas putem Facebooka na šovinistički grafit s otvorenom prijetnjom smrću umjetniku Nemanji Cvijanoviću koji je jučer osvanuo na fasadi zgrade kompleksa Benčić.


Podsjetimo, gnjusna poruka “Nemanja Srbine, presudit ćemo ti”, uz dodano slovo “A”, karakteristično za navijačku skupinu Armada, ispisana je sa strane koja gleda na Krešimirovu ulicu.


‘Gnjusne poruke govora mržnje kukavičkih huligana, koji pod okriljem noći uništavaju riječke fasade, svojim odvratnim grafitima pucaju na jedno od najvećih bogatstava Rijeke – nacionalnu raznolikost i višekulturalnost.‼️ Grad Rijeka je hrvatska prijestolnica višekulturnosti u kojem dvadesetak nacionalnih manjina živi suživot kojim obogaćuje život Grada’, poručio je Željko Jovanović.
‘Rijeka je bila, jest i bit će uvijek otvoren i višekulturan grad, grad kojeg čine različite nacije i ljudi različitog kulturnog nasljeđa. Zbog svog geografskog položaja, na rubu svih država kojima je kroz stoljeća pripadala, Rijeka je postala tolerantna i otvorena sredina koja uvažava i cijeni različitosti. Riječanke i Riječani sigurno neće dopustiti šačici kukavica i huligana da ugrozi to bogatstvo!’, napisao je Jovanović.