Obavijest

Zbog radova u ponedjeljak navečer bez vode Svilno, Grbaste, Tutnovo, Čavle i Jelenje

Sanja Gašpert

Foto arhiva NL

Foto arhiva NLRIJEKA – Prema obavijesti KD-a Vodovod i kanalizacija, u ponedjeljak 20. siječnja privremeno će se, u vremenu od 22 do 6 sati u utorak obustaviti isporuka vode u naseljima Svilno, Grbaste i Tutnovo u gradu Rijeci te na području svih naselja općina Čavle i Jelenje.


Razlog privremenog prekida su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u vodospremi Vojskovo. Za vrijeme privremenog prekida vodoopskrbe, opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterni koje će kružiti navedenim područjem te autocisterne kod Psihijatrijske bolnice Lopača.


Iz ViK-a mole sve korisnike vodne usluge da se opskrbe dovoljnim količinama vode. Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, odnosno dolaska vode, potrebno je da se voda pusti da teče dok se ne razbistri. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.
Popis područja koje će ostati bez vode dostupan je na internetskim stranicama Rijeka Kontakt Centra OVDJE. Informacija se može dobiti i u ViK-u, na broj telefona 211-906.


Inače, radovi zbog kojih dolazi do privremenog prekida u vodoopskrbi dio su oko 6,7 milijuna kuna vrijedne investicije – rekonstrukcije oko 670 metara tlačnog cjevovoda i izgradnje iste dužine opskrbnog cjevovoda od crpne stanice Kukuljanovo do vodospreme Vojskovo.