Igor Toman i Ivica Lenard

(Ž)bicom do trice: Humanitarna biciklistička vožnja od Osijeka do Rijeke

Edi Prodan

Humanitarna biciklistička vožnja (Ž)bicom do trice

Humanitarna biciklistička vožnja (Ž)bicom do trice

Kroz 24 sata vožnje Hrvatskom prijeći će najmanje 400 kilometara, a financijski cilj kampanje je prikupiti 17 tisuća kuna koliko je potrebno za opremanje dvorane Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka kako bi se u njemu uz ostale sportsko-rekreacijske aktivnosti mogla igrati i - košarkaBiciklističko-filantropski tandem Igor Toman i Ivica Lenard ponovno kreće u humanitarnu vožnju biciklom. Uz čitav niz njihovih biciklističkih akcija, a najpoznatija je ona tradicionalna od Osijeka do Plitvica što je ove godine doživjela svoje 5. izdanje, ovoga će puta svoje kilometre donirati korisnicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka.


Kroz 24 sata vožnje Hrvatskom prijeći će najmanje 400 kilometara, a financijski cilj kampanje je prikupiti 17 tisuća kuna koliko je potrebno za opremanje dvorane Doma kako bi se u njemu uz ostale sportsko-rekreacijske aktivnosti mogla igrati i – košarka.


Želeći svojim korisnicima osigurati daljnji razvoj socijalnih vještina i napretka u socijalnoj integraciji za vrijeme i nakon odlaska iz nje, Dom za odgoj djece i mladeži promiče zdravi život kroz sportske i rekreacijske aktivnosti, omogućujući djeci što adekvatnije uvjete za njihovo provođenje.
Međutim, ponekad je potrebna podrška i pomoć izvana – institucionalna, gradska, ljudska. Kampanja „(Ž)bicom do trice“ želi naglasiti kako su i djeca navedene ustanove jednako važna, kako imaju iste potrebe za rekreacijom i druženjem kao i sva druga djeca. Pokušajmo im uključivo i solidarno pomoći da zajedno dođemo do istog cilja – osmijeha nakon zabijene trice na novom košu.


Igor&Ivica na vožnju kreću 15. rujna iz Osijeka. Prva je stanica Zagreb, da bi se 16. rujna krenulo u pravcu Rijeke. Broj kilometara koji su si zadali bit će okončan u Delnicama, a ako vremenske pogodnosti budu dozvoljavale, velika ima je želja svoju plemenitu akciju okončati u – Rijeci.


Na taj bi se način spojilo Slavoniju i Kvarner, ali učinilo nešto još mnogo zanimljivije. S obzirom da se radi o zanesenosti košarkom, upravo Rijeka i modalitet vraćanja u život košarkaškog igrališta na Zametu, čiji je inicijator 2018. godine bio Milan Vukajlović, trener KK Zamet, mogli bi biti iznimno dobar primjer i za – Osijek.


Račun za pomoć

Iznos otkupljenih kilometara može se uplatiti na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank s naznakom „(Ž)bicom do trice“ ili putem bar kodova koji se nalaze na donatorskoj platformi doniraj.org

Vožnju će se moći pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama Zaklade Slagalica, Zaklade Srce grada Osijeka  i Volonterskog centra Osijek.


Također, sve pojedinosti o kampanji moći ćete pratiti i na Facebook događaju kampanje „(Ž)bicom do trice“.


U kampanju se mogu uključiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije koji bi otkupom odvezenih kilometara donirali financijska sredstva u skladu sa svojim mogućnostima.


Kampanju su podržali Zaklada Slagalica, Zaklada Srce grada Osijeka i Volonterski centar Osijek, a podršku u realizaciji kampanje i vožnje dat će i ekipa inicijative Lege za djecu superjunake čiji su članovi Igor i Ivica.


Podršku kampanji najavili su i poznati vrhunski hrvatski sportaši, umjetnici i zaljubljenici u sport i rekreaciju, a tko će se sve naći na biciklima uz Igora i Ivicu saznajte prateći službenu stranicu  i društvene mreže kampanje.  Kampanja traje do 20. rujna, a sredstva se mogu donirati tijekom trajanja kampanje.