KASPI

Završna konferencija projekta Kastav Smart Start: KASPI nastavlja s radom, poziva iduću generaciju start-upova

Vladimir Mrvoš

U sklopu projekta KASPI rekonstruirana je jedna od najstarijih kuća u staroj jezgri KastvaU poduzetničkom inkubatoru KASPI održana završna konferencija projekta Kastav Smart Start, u sklopu čega je voditelj projekta Krešimir Vidović javnosti predstavio rezultate projekta.


Vrijedan gotovo pola milijuna eura, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodio ga je Grad Kastav od 1. ožujka 2019.


Ciljevi projekta bili su promicanje i poticanje kreativnih poduzetničkih ideja, promicanje i razvijanje društveno odgovornog poduzetništva, povezivanja javne uprave sa lokalnim poduzetnicima, stvaranje novih digitalnih i zelenih proizvoda i usluga te regionalni gospodarski i društveni razvoj.
U sklopu projekta rekonstruirana je jedna od najstarijih kuća u staroj jezgri Kastva, osnovan je poduzetnički inkubator u području digitalne i zelene tranzicije, pružane su edukacijske i savjetodavne usluge start-upovima, odnosno novim i postojećim poduzetnicima, a organizirana su i brojna javna događanja.


Tijekom provedbe potpisani su i sporazumi o dugoročnoj suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom PGŽ – Prigoda, tvrtkom Ericsson Nikola Tesla, Ekonomskim fakultetom u Rijeci i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.


Poduzetnički inkubator je dobio i svoju Internet stranicu i stranice na društvenim mrežama putem kojih će se nastaviti informirati poduzetnike i građane, a također je postavljen i digitalni sustav rezervacije prostora u inkubatoru za sastanke, radionice, coworking i druge namjene.


– Poduzetnički inkubator KASPI uredno će nastaviti raditi i nakon isteka projekta, a u pripremi je već i novi javni poziv za iduću generaciju start-upova, zaključio je Vidović.