Kraj sezone

Završilo Ljeto na Platku: Ni kiša, ni magla nisu omele prave fanove

Sanja Gašpert

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Posjetiteljima je na raspolaganju bila obiteljska biciklijada, nordijsko hodanje, brojni turniri, 1. Cup Platka u streličarstvu za predstavnike medija i osobe iz javnog života, 2. Cup Platka u crossmintonu, 1. Cup Platka u izradi smoothie napitka u organizaciji Udruge ŽmergoPLATAK – Završetak ljetne sezone na Platku obilježio je pravi jesenji dan, kiša, magla i temperatura od 11 stupnjeva Celzija. Ipak, to nije spriječilo zaljubljenike u sport i rekreaciju, ali prvenstveno boravak u prirodi, da, iako u znatno manjem broju nego su to bili tijekom ljeta, posjete Platak i sudjeluju u manifestaciji Ljeto na Platku – Summer sport games, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život, a sve u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i u povodu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.


U organizaciji Saveza sportske rekreacije Sport za sve Primorsko-goranske županije i uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo, unatoč prohladnom danu na Platku je održan aktivan dan u prirodi.


Ipak, dio je događanja zbog kiše morao biti odgođen, međutim, još uvijek je posjetiteljima na raspolaganju bio bogat program prepun sportskih aktivnosti – obiteljska biciklijada, nordijsko hodanje i pješačenje, brojni turniri, vježbanje u prirodi, 1. Cup Platka u streličarstvu za predstavnike medija i osobe iz javnog života, 2. Cup Platka u crossmintonu, 1. Cup Platka u izradi smoothie napitka u organizaciji Udruge Žmergo.
Program je otvorio MM Trening, vježbanje s poznatim hrvatskim kondicijskim trenerom Mariom Mlinarićem.


– Ova program Sport za sve odlično je zamišljen, posebice jer je organiziran za sve dobne skupine, a još bolje jer je u prirodi, na predivnom Platku. I ovaj program doprinos je činjenici kako ljudi sve više vremena trebaju provoditi u prirodi, bez obzira na godine, jer one su samo brojke.


Treba iskoristiti potencijal Platka, ne samo zimi, nego i ljeti, jer Platak uistinu ima puno toga ponuditi, a udaljen je svega 45 minuta od Opatije, u kojoj odnedavno živim. Pohvala organizatorima za ovu manifestaciju, kazao je Mlinarić.


Ljeto na Platku – Summer sport games završno je događanje ovogodišnjeg Festivala sportske manifestacije na Platku, koji je od lipnja do rujna posjetiteljima ponudio ukupno pet događanja.– Protekla četiri događanja privukla su na Platak više od deset tisuća posjetitelja, a i danas bi bilo puno više njih da se vrijeme nije pokvarilo. Međutim, nismo niti razmišljali o odustajanju, nego smo program prilagodili vremenu, pa smo dio događanja preselili u i ispred Velikog doma na Platku.


Ipak, dio događanja, poput turnira u rukometu i nogometu, jahanje konja, ali i Off Road Duathlon Platak morali smo odgoditi, kazao je Dalibor Korenić, tajnik Saveza sportske rekreacije Sport za sve PGŽ-a.


Dodao je kako se Festival sportske rekreacije ove jeseni nastavlja u Krku, gdje će 4. listopada biti održana sportska i rekreativna događanja za osobe starije životne dobi, a dan kasnije, 5. listopada, nordijsko hodanje.