Komunalni radovii

Završena izgradnja kanalizacije i prelaganje vodovoda u Glavanima

Sanja Gašpert

Izgrađeno je novih 380 metara sanitarne kanalizacije

Izgrađeno je novih 380 metara sanitarne kanalizacije

Investicija vrijedna dva milijuna kuna financirana je iz sredstava naknade za razvoj na području općine Kostrena, a provedena je putem Komunalnog društva Vodovod i kanalizacijaNakon završetka radova na izgradnji ceste u Pavekima i reciklažnom dvorištu na Urinju, završeni su i radovi na području naselja Glavani, gdje je, prema informacijama iz Općine Kostrena, izgrađeno novih 380 metara sanitarne kanalizacije.


Investicija vrijedna dva milijuna kuna financirana je iz sredstava naknade za razvoj na području općine Kostrena, a provedena je putem Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija. Općina Kostrena je izradila projektnu dokumentaciju, ishodila građevinske dozvole koje je predala i prenijela na KD ViK.


U sklopu investicije izvedeni su novi priključci na sanitarnu kanalizaciju te izgrađeni novi i rekonstruirani postojeći vodovodni priključci. Izvedena je i priprema za nastavak gradnje sanitarne kanalizacije na području naselja Glavani. Tijekom svibnja zatraženo je od KD-a VIK da se nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava u Glavanima uvrsti u plan gradnje.
Radovi na izgradnji započeli su koncem ožujka i u skladu s rokovima završeni su u drugoj polovini srpnja. Radove je izvela zajednica ponuditelja tvrtka Kvarner graditeljstvo i Obrt za uslužne djelatnosti Miletić iz Novog Vinodolskog.


Kako ističu u Općini Kostrena, novoizgrađena dionica sanitarne kanalizacije priključit će se na kanalizacijsku mrežu po dobivanju uporabne dozvole što bi trebalo uslijediti na jesen. Mještanima naselja Glavani pisanim će putem na kućnu adresu stići obavijest KD-a VIK o točnom terminu priključenja.