Ravnateljstva KBC Rijeka

Zaraženi pacijent u KBC-u Rijeka preminuo je još 4. rujna. Svi pacijenti zaraženi na odjelu gastroenterologije su stabilno

P. N.

foto: arhiva NL/Vedran Karuza

foto: arhiva NL/Vedran Karuza

U KBC-u Rijeka procjenjuju "da je virus na odjel unesen putem jednog pacijenta kod kojeg je u periodu inkubacije došlo do razvoja infekcije, jer nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze".Povodom informacije koja se danas, 16. listopada, pojavila u više medija da je u KBC-u Rijeka umro 76-godišnji pacijent koji je bio cijepljen s dvije doze te „negativan“ pri prijemu, a naknadno se zarazio koronom, KBC Rijeka poručuje da nije riječ o pacijentu koji se ovog tjedna zarazio na Odjelu gastroenterologije. Riječ je o pacijentu koji je primljen zbog liječenja karotidnih arterija u kolovozu na Klinici za neurologiju, a koji je preminuo 4. rujna.


U priopćenju za javnost Ravnateljstva KBC-a Rijeka navodi se da su “na Odjelu gastroenterologije KBC-a Rijeka ovog tjedna zaražena 24 pacijenata bolešću COVID-19, zbog čega su pravovremeno preseljeni na COVID-odjel uz odgovarajuću gastroenterološku skrb”.


– Svi su ti pacijenti stabilno, a primjenom epidemioloških mjera onemogućeno je daljnje širenje virusa. Testirani su i svi djelatnici na odjelu pri čemu je naknadno zabilježen jedan liječnik pozitivan na COVID-19, dvije medicinske sestre koje nisu bile u kontaktu sa zaraženima te jedna nemedicinska djelatnica, stoji u priopćenju.
U KBC-u Rijeka procjenjuju “da je virus na odjel unesen putem jednog pacijenta kod kojeg je u periodu inkubacije došlo do razvoja infekcije, jer nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze”.


– KBC Rijeka od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb i primjenjuje najstrože preventivne mjere da bolnički sustav maksimalno zaštiti od prodora COVID-infekcije te prilikom prijama sve pacijente podvrgava PCR testiranju, zaključuje se u priopćenju.