Lokalni izbori

Zajednica Srba i Demokratski savez Srba podržali Listu za Rijeku

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Zamjenik predsjednika DSS-a Jovica Radmanović kazao je kako Srbi žele partnerski odnos usmjeren zdravom razvoju srpske zajednice te kako su prepoznali Listu za Rijeku koja je imala senzibiliteta za financijske probleme manjinaRIJEKA – Zajednica Srba Rijeke i Demokratski savez Srba daju punu podršku kandidatima Liste za Rijeku za gradsko i općinska vijeća, županijsku skupštinu te za gradonačelnike, načelnike i župana, rekao je predsjednik Zajednice Srba Rijeke Milan Popadić. Dodao je kako status srpske zajednice u Rijeci i PGŽ-u nije na razini njezina potencijala, pogotovo mjereno brojem gradonačelnika, načelnika te njihovih zamjenika, brojem pročelnika upravnih odjela, direktora KD-a, ravnatelja javnih ustanova Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.


– Razlozi tomu leže i u srpskoj zajednici koja je još u fazi političkog sazrijevanja, gdje pojedinci svoje interese stavljaju ispred općih. U tome ne možemo amnestirati čak ni političke stranke koje su desetljećima na vlasti zahvaljujući glasovima srpske zajednice. Tu mislimo na SDP i PGS koji dobivaju glasove srpske zajednice, ali ne žele graditi partnerske odnose sa srpskom zajednicom. Umjesto partnerstva, ove stranke pod svoje skute za predstavnike srpske zajednice stavljaju one Srbe koji koji više brinu o ideološkim i partijskim interesima sa zadaćom da rigaju netrpeljivost prema HDZ-u i općenito desnici ili anemične Srbe koji sjede u predstavničkim tijelima po nekoliko mandata, a nisu sposobni usta otvoriti, rekao je Popadić.


Zamjenik predsjednika DSS-a Jovica Radmanović kazao je kako Srbi žele partnerski odnos usmjeren zdravom razvoju srpske zajednice te kako su prepoznali Listu za Rijeku koja je imala senzibiliteta za financijske probleme manjina.