Ružni prizor na plaži za pse

Zagađenje na Pećinama: Doplutala hrpa vlažnih maramica i uložaka, osjećao se smrad urina

Šarlota Brnčić

Snimio čitatelj

Snimio čitatelj

Po površini je plutalo nebrojeno mnogo odbačenih ostataka vlažnih maramica, ženskih dnevnih i higijenskih uložaka, ali i druge različite papirnate konfekcije. Bilo je tu omota keksa, čokolada, limenki piva, plastikeViše nego li neugodno su bili iznenađeni svi oni koji su se danas poslijepodne poželjeli rashladiti u moru sa svojim kućnim ljubimcima, ali i djecom na plaži za pse na Pećinama.


Već samim pogledom na morsku površinu bilo je i više nego li jasno da se mnogi neće upustiti u uživanje u moru jer je plivalo nebrojeno mnogo smeća a pod time ne mislimo samo na otpalo lišće, granje i slično već i na daleko gadnije stvari.


Naime, po površini je plutalo nebrojeno mnogo odbačenih ostataka vlažnih maramica, ženskih dnevnih i higijenskih uložaka, ali i druge različite papirnate konfekcije. Bilo je tu omota keksa, čokolada, limenki piva, plastike, a da ne govorimo o tome kako se nije vidjelo morsko dno.


Snimio čitatelj

Snimio čitatelj
More je, osim toga, imalo i lagano žućkastu boju te je bilo u potpunosti zamućeno. Dno se u jednom trenutku jedva vidjelo. U jednom trenutku prestalo je dolaziti raznorazno smeće te se more dobrim dijelom razbistrilo, no nakon otprilike petnaestak minuta ponovno se počelo pojavljivati smeće, posebice vlažne maramice i ulošci.


Postavlja se pitanje odakle je stiglo to onečišćenje i tko bi na to trebao reagirati, a kako bi brojni Riječani koji vole ovu plažu mogli u njoj doista i uživati.


-Da bi se moglo raditi o ispustu kanalizacije ukazuje i to da se negdje oko 16 sati more donekle raščistilo, a nakon sat vremena je došlo do jačeg zagađenja uz smrad urina, izjavila nam je Riječanka koja se ovdje svakodnevno kupa.


Snimio čitatelj

Snimio čitatelj


Snimio čitatelj

Snimio čitatelj