Otklonjeni problemi

Za tri dana bit će poznati privremeni rezultati upisa u riječke dječje vrtiće

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaRIJEKA – Privremeni rezultati upisa u riječke gradske dječje vrtiće bit će objavljeni na mrežnim stranicama dječjih vrtića u petak, 20. svibnja, a rok za prigovore roditelja na ostvarene bodove trajat će tri dana, od 23. do 25. svibnja, dok će konačni rezultati upisa biti objavljeni 10. lipnja.


U Gradu Rijeci kažu da je riječki tim za provedbu upisa uspio pristupiti aplikaciji i dovršava upisni proces, nakon što je u nacionalnoj aplikaciji za upise u dječje vrtiće otklonjen dio problema koji su se bili pojavili nakon prijava i evaluacija.


Rijeka se ove godine prvi put uključila u nacionalni projekt e-Upisa i prvi put se upisi u dječje vrtiće provode putem nacionalne aplikacije. Riječ je o načinu upisa koji je dio projekta »Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove« koji provode Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.