Obilazak gradilišta

Za rekonstrukciju županijske ceste u Viškovu 18,9 milijuna kuna

Biljana Savić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Radovi su započeli početkom kolovoza, a rok za izvođenje je 340 dana. Odabrani izvođač radova je tvrtka GPP Mikić d.o.o. iz OmišljaVIŠKOVO Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović danas su obišli radove na rekonstrukciji dijela županijske ceste Ž 5055, odnosno prvu fazu rekonstrukcije – dionicu Mladenići-Ronjgi. Dionica županijske ceste Mladenići-Ronjgi jedna je od ključnih točaka prometne infrastrukture na području Općine Viškovo.


– Viškovo je naša najmnogoljudnija općina i općina s najviše poduzetnika u Hrvatskoj, pa kao takva zaslužuje imati kvalitetnu prometnu i komunalnu infrastrukturu. Ovo je zajednički projekt više komunalnih društava i naše Županijske uprave za ceste koja je uložila 4,8 milijuna kuna, kazao je Komadina.


Sanja Udović naglasila je da je riječ o sveobuhvatnoj investiciji.
– Dio sredstava osigurava se iz EU fondova, a po okončanju ovog projekta koji je predviđen za ugovorenih 340 dana, mještani će dobiti u jednom djelu rekonstruiranu vodoopskrbu, pripremu kanalizacijskog sustava, a ova trasa kojem dnevno prometuje više od 8 tisuća vozila postat će puno sigurnija za sve sudionike u prometu, kazala je Udović.


Rekonstrukciju dijela ove županijske ceste provodi Općina Viškovo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste PGŽ i Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, dok istodobno HEP ODS izvodi prelaganje EE instalacija. Izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže izvodi se kao dio projekta »Proširenje sustava odvodnje Riječke aglomeracije« koji se sufinancira sredstvima EU.


Ukupna vrijednost radova je 18,9 milijuna kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s izgradnjom nogostupa, kolničke konstrukcije, javne rasvjete, oborinske odvodnje, distributivno – telekomunikacijske kanalizacijske mreže, prelaganje niskonaponske i srednjenaponske elektroenergetske mreže, uređenje privoza, izgradnju kanalizacijske mreže te izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda.


Radovi su započeli početkom kolovoza, a rok za izvođenje je 340 dana. Odabrani izvođač radova je tvrtka GPP Mikić d.o.o. iz Omišlja.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak!