Bravo, Hrvatska

Za Milu prikupljeno gotovo 1,5 milijuna dolara. Ovdje je moguće pratiti tijek donacija

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot

U cijeli slučaj snažno se angažirala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović: 'Angažirali smo se, radimo što možemo, u kontaktu smo s američkim liječnicima'RIJEKA Life for Mila je web stranica koju su obitelj i prijatelji malene Mile Rončević izradili kako bi svi mogli uživo pratiti koliko je novca prikupljeno za njeno liječenje. Dosad je prikupljeno gotovo 1,5 milijuna dolara.


Sve uplaćene donacije ručno se upisuju. Budući da se platni promet ne odvija tijekom vikenda, do ponedjeljka neće biti moguće vidjeti promjene i uplate na bankovnim računima. Imajući u vidu snažan odaziv cijele Hrvatske za pomoć dvogodišnjoj djevojčici koja boluje od teškog oblika leukemije, za očekivati je da je brojka na računu viša od one koja je trenutno objavljena. Točan iznos bit će poznat u ponedjeljak ujutro, kad uplate koje cijelo vrijeme pristižu budu evidentirane na računu.


U svakom slučaju, prikupljene donacije moguće je pratiti OVDJE.
Kako je sinoć objavio Index američki liječnici  izrađuju plan liječenja malene Mile Rončević i trebao bi biti izrađen zajedno s cijelim troškovnikom do ponedjeljka navečer po hrvatskom vremenu, potvrđeno je njenom ocu, Marinu Rončeviću.


Ured predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović angažirao oko pomoći dvogodišnjoj djevojčici koja boluje od teškog oblika leukemije i spojio obitelj s hrvatskim veleposlanikom u Americi, Pjerom Šimunovićem.


On se pokazao više nego kooperativnim i korektnim, rekao je Indexu Marin Rončević. Razgovarao je sa svim ključnim ljudima Children’s Hospital of Philadelphia i obitelji potvrdio vijest da će plan liječenja s troškovnikom biti predan do kraja njihovog radnog vremena u ponedjeljak, odnosno u 21 sat po hrvatskom vremenu.


– Angažirali smo se, radimo što možemo. Želim čuvati privatnost obitelji pa ne želim o detaljima”, rekla je predsjednica za N1.


Dodala je da su pomogli financijski i da su u kontaktu s liječnicima.


– Povezujemo, konzultiramo se, ne mora pomoć biti samo financijska, dogovaramo gdje bi mogla biti smještena obitelj, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za N1.Marinu Rončeviću je rečeno da je Milin slučaj prioritet te da veliki broj medicinskog osoblja Children’s Hospital of Philadelphia radi na odabiru najadekvatnijih terapija.


S liječenjem započinju sutra ujutro u Hrvatskoj jer je za to krajnje vrijeme.


Mila će kemoterapiju primati 5 dana. Nakon toga slijedi oporavak jer je terapija klofarabinom, lijekom koji će primati u drugom ciklusu, teška. Radi se o lijeku koji je posebno trebalo odobriti Povjerenstvo i kojeg su preporučili eminentni njemački stručnjaci i referentni centar u Zagrebu, piše Index.


Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će koštati 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna, a prema zadnjim informacijama prikupljeno je spomenutih gotovo 1,5 milijuna dolara.


Mili Rončević moguće je pomoći uplatom na žiro račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na račun u Banki Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.