Divljao po dvorani

Obersnel je pukao k’o kokica: Pogledajte kako je brutalno izvrijeđao vijećnicu zbog honorara za EPK

Damir Cupać

Foto Screenshot YouTube Kanal Ri

Foto Screenshot YouTube Kanal Ri

Vojko Obersnel je jednostavno »pukao«, i ta riječ nije pretjerana, pa joj je s mjesta na kojem sjedi poručio, kako je ustvrdila Milinović, da ne s....Gradsko vijeće ostalo je u sjeni incidenta u režiji gradonačelnika Vojka Obersnela koji je verbalno napao Ivonu Milinović, nezavisnu vijećnicu, i to na najgrublji način.


Nakon njegovog divljanja po dvorani, u Centru Zamet zavladala je neugodna tišina, a stvar je spašavao koliko je i kako mogao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.


Vijećnica Milinović u nekoliko je navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda »Galeb«.
U nekoliko navrata navela je i da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno.


Nakon nekoliko takvih istupa gradonačelnik Vojko Obersnel je jednostavno »pukao«, i ta riječ nije pretjerana, pa joj je s mjesta na kojem sjedi poručio, kako je ustvrdila Milinović, da ne s….Kada je ona zatražila zaštitu predsjednika Gradskog vijeća, Obersnel se digao i u nekoliko navrata joj poručio da priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave.


Onda je gradonačelnik urlajući poručio da njega nitko neće izbaciti sa sjednice, da bi baš volio to vidjeti, a sve se to događalo na način da je Milinović stajala za govornicom, a gradonačelnik je napustio svoje mjesto i urlao s partera zametske dvorane.


Na kraju se ipak smirio, sjeo na mjesto, a predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat dodijelio mu je opomenu.


Bilo je to u šestom satu sjednice, na točki broj četiri, a nakon toga zbog mučne atmosfrere ubrzo je prihvaćeno ostalih 16 točaka dnevnog reda bez rasprave.


Pogledajte kako je to izgledalo.