Posljedice nevremena

Voda prodrla u zgrade sedam riječkih vrtića i devet škola

Ingrid Šestan Kučić

Stradala je zgrada Prve riječke hrvatske gimnazije / Snimio Vedran KARUZA

Stradala je zgrada Prve riječke hrvatske gimnazije / Snimio Vedran KARUZA

U OŠ-SE San Nicolo zabilježen je prodor vode u kotlovnici. Manji prodor vode bio je i u OŠ Trsat, OŠ Vežica te OŠ Brajda

Odgojno-obrazovne ustanove u Rijeci danas cijeli dan zbrajaju štete, a uz zgradu Rektorata Sveučilišta u Rijeci koja je potpuno izvan funkcije te studentskog restorana Index u kojem se još uvijek voda ispumpava najviše su stradale zgrade koje dijele Prva riječka hrvatska gimnazija te Građevinska tehnička škola i Graditeljska škola za industriju i obrt.
Međutim, u Gradu Rijeci kažu i da je bilo manjih prodora vode i u nekim drugim školskim i vrtićkim objektima, a radi se o OŠ Centar gdje je poplavio podrum, u OŠ-SE Gelsi voda se s ravne terase razlila u unutrašnjost škole, a u OŠ-SE San Nicolo zabilježen je prodor vode u kotlovnici. Manji prodor vode bio je i u OŠ Trsat, OŠ Vežica te OŠ Brajda.
I dio riječkih vrtića imao je problema s vodom, a riječ je o vrtiću Galeb gdje je voda prodrla u hodnik i do sredine odgojne skupine, a vode u hodniku bilo je i u vrtiću Veseljko. U vrtiću Potok došlo je do prokišnjavanja na stropu, a što je povezano sa prodorom vode s ravnog krova u prostoriju Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“. U vrtiću Oblačić došlo je do manjeg prokišnjavanja na stropu i kroz prozor u prostoru zbornice za odgojitelje, u vrtiću Zamet dogodilo se manje prokišnjavanje na stropu hodnika, a u vrtiću Mirta manji prodor vode u kuhinji i kroz krovni prozor odgojne skupine i spremišta u potkrovlju, dok je u vrtiću Srdoči zabilježeno manje prokišnjavanje stropa.