KBC Rijeka na prekretnici

Vlada dala jamstvo za gradnju druge faze Nove bolnice na Sušaku

P. N.

Simulacija izgleda buduće bolničke zgrade na Sušaku

Simulacija izgleda buduće bolničke zgrade na Sušaku

Odobreno je jamstvo za kreditno zaduženje bolnice od ukupno 680 milijuna kuna, čime će se s dosad uloženih 70 milijuna kuna u cijelosti pokriti troškovi projekta Nove bolnice na Sušaku vrijednog 750 milijuna kuna, priopćili su iz riječkog KBC-a.RIJEKA kao što je bilo i najavljeno, Vlada RH je na današnjoj sjednici donijela povijesnu odluku za zdravstveni sustav Primorsko-goranske županije i Hrvatske. Odobreno je jamstvo za kreditno zaduženje bolnice od ukupno 680 milijuna kuna, čime će se s dosad uloženih 70 milijuna kuna u cijelosti pokriti troškovi projekta Nove bolnice na Sušaku vrijednog 750 milijuna kuna, priopćili su iz riječkog KBC-a.


Izgradnja bolnice kapitalna je investicija Ministarstva zdravstva i Vlade Republike Hrvatske koja će obilježiti budućnost i kvalitetu medicinske skrbi za građane ovog dijela Hrvatske.


– Ova odluka znači definitivni nastavak realizacije zacrtanih aktivnosti, odnosno početak gradnje objekata iz druge faze projekta Nove bolnice na Sušaku. Natječaj je pripremljen te očekujemo prve radove do kraja tekuće godine. Nalazimo se na prekretnici i pred nama je veliki zadatak – do 2021. godine izgraditi suvremenu i funkcionalnu bolnicu – rekao je ovom prigodom prof. dr. Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.
U manje od godinu dana nakon početka pripremnih radova 2016. godine, uspješno je završen iskop građevinske jame objekta “bolnice za majku i dijete” koja će ukupno imati 8 etaža, od toga dvije podzemne. Kompleksan projekt uključuje prostor za klinike dječje bolničke zaštite, ginekologije i porodništva te tehnološko-gospodarski blok i višeetažno parkiralište. U nadzemnim etažama pored dječje bolnice i Klinike za ginekologiju i porodništvo bit će smješteni i svi bolnički laboratoriji objedinjeni za potrebe čitavog KBC-a.