Digitalni učenički inkubator

Viškovska OŠ Sveti Matej druga je najinovativnija hrvatska škola, imaju i najinovativniju mentoricu

Jakov Kršovnik

Inovativni viškovski učenici na primanju kod načelnice Sanje Udović

Inovativni viškovski učenici na primanju kod načelnice Sanje Udović

OŠ Sveti Matej osvojila je drugo mjesto u kategoriji najinovativnijih hrvatskih škola projektom "Škola za inovacije", a učiteljica Jasmina Mamula prvo mjesto za najinovativnijeg mentoraDora Bokulić, Leonarda Čošić, Leon Galović, Ante Kardum, Dora Kučan, Nika Petovar Beletić, Gabriel Pilčić, Karlo Pojer i Leonarda Puškarić, učenice su i učenici osmih razreda OŠ Sveti Matej koji su pod vodstvom učiteljice Hrvatskog jezika Jasmine Mamule postigli izvrsne rezultate na prvom Digitalnom učeničkom inkubatoru – online sustavu za razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala učenika osnovnih i srednjih škola.


Njihov projekt “SOVA, Sretno ozdravljenje uz veselu Azru”, za pružanje pomoći djeci u bolnicama, osvojio je 3. mjesto u kategoriji najboljih projekata, a “Marljive ruke za posebne ekotrenutke” osvojile su 7. mjesto za najbolji projekt u osnovnim školama, a osmislili su i projekt “Čuvajmo hrvatski!” OŠ Sveti Matej osvojila je drugo mjesto u kategoriji najinovativnijih hrvatskih škola projektom “Škola za inovacije”, a učiteljica Jasmina Mamula prvo mjesto za najinovativnijeg mentora.


– Rad u Digitalnom učeničkom inkubatoru zahtijevao je razradu početne ideje, ali mi smo odlučili otići i korak dalje te smo realizirali projekt “Marljive ruke…”.
Prodavali smo ekoproizvode te u projekt uključili učenike s teškoćama u učenju koji pohađaju poseban razredni odjel naše škole. Od prihoda smo im kupili mnoštvo društvenih igara, jer nam je druženje s njima jako važno, rekla je Mamula.


Načelnica Općine Sanja Udović ponosna je na učenike i učiteljicu.


– Na Digitalnom učeničkom inkubatoru bilo je prijavljeno više od 1900 učenika i učitelja, više od 160 škola te je razvijeno više od 170 projekata, što dovoljno govori o značaju vaših rezultata jer ste zaista imali snažnu konkurenciju, rekla je Udović.


Pozvala je učenike da se najesen jave na redovni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima kojim Općina Viškovo potiče učeničku izvrsnost.