Reakcije

Viktor Ivaniš: Za razliku od mnogih moj stari je bio na ratištu, a posebno me boli što su to napravili navijači mog kluba!

Portal Novi list

Foto: Facebook/viktor.ivanis

Foto: Facebook/viktor.ivanis

S izjavom se možete slagati ili ne, možete misliti da je moj stari sjajan tip ili potpuni idiot, ali se nadam da još uvijek živimo u društvu u kojem se smije izreći svoje mišljenje, napisao je Viktor IvanišNakon vandalskog napada na Polikliniku Nikole Ivaniša sve je više reakcija u javnosti, a jednu od upečatljivijih objavio je na svom Facebook profilu njegov sin Vitkor Ivaniš, inače također liječnik i političar.


“Demokratska Hrvatska 2020 godine. Išarana fasada i razbijen prozor nakon izjave o instalaciji „Spomenik crvenoj Rijeci“ u NLu. To je ta „nova“ Hrvatska i „nova“ Rijeka koja bi nas trebala voditi u bolju budućnost?! S izjavom se možete slagati ili ne, možete misliti da je moj stari sjajan tip ili potpuni idiot, ali se nadam da još uvijek živimo u društvu u kojem se smije izreći svoje mišljenje.


Uostalom taj čovjek je za razliku od dobrog dijela ekipe koji se busaju u hrvatska prsa zaista i bio na ratištu. Bio je u Gospiću 1991 godine. Ja sam tad imao 7 godina, a moja sestra 12 godina. Ovi dečki koji su vandalizirali našu zgradu tada vjerojatno nisu bili ni rođeni.
No za razliku od brojnih drugih on to nikada nije koristio u političke svrhe, a nije ni obolio od selektivne amnezije i zaboravio svoju prošlost! U mojoj glavi sport spaja ljude, stvara prijateljstva i gradi mostove preko naših različitosti, a čini mi se (i zbog toga mi je jako žao) da kod nas pomalo postaje oruđe pojedinaca s političkim ambicijama.


Za one koji nikad nisu bili u našoj zgradi, treća slika je prvo što pacijenti vide pri ulasku! Uvijek smo bili i biti ćemo najvjerniji navijači Rijeke i bas zato me posebno žalosti što su to napravili navijači mog kluba


 


Demokratska Hrvatska 2020 godine. Išarana fasada i razbijen prozor nakon izjave o instalaciji „Spomenik crvenoj Rijeci“…


Objavljuje Viktor IvanisČetvrtak, 24. rujna 2020.