Promocija filma na Adamićevom gatu

Večer za pamćenje: Prijatelji su ponovo zajedno u filmsko-glazbenoj priči

Mira Jelačin

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Platno za projekciju filma montirano na bok broda dalo je dodatnu draž čitavom happeningu.Udruga LP rock i botel Marina doživjeli su revival. Nakon mjeseca zabrane okupljanja uzrokovane covidom-19, na Adamićevom gatu Midnight band i Crossfire uveli su raznodobno mnoštvo u večer za pamćenje. Pandemiji usprkos, držeći se svih preporuka kriznog stožera. evergreen rockeri družili su se u jedinstvenoj maskirano-hibridnoj filmsko-glazbenoj večeri.


Foto galerija: Promocija filma "Dugosvirajući rock" na Adamićevom gatu Foto: Sergej Drechsler


Bandovi su svirali na gornjoj palubi broda. Publika se oduševljeno gibala u ritmu rocknrolla. Nakon dugog čekanja prijatelji su ponovo zajedno u svojoj glazbenoj priči. A da priča bude potpuna, nakon vruće muzičko-plesne uvertire u jednoj od najtoplijih noći u Rijeci, prisutni su mogli pogledati dokumentarac Bernardina Modrića DUGOSVIRAJUĆI ROCK, razigranu i raspjevanu priču o riječkoj udruzi LP ROCK koja okuplja veterane i ljubitelje rock glazbe.

Platno za projekciju filma montirano na bok broda dalo je dodatnu draž čitavom happeningu. Budući da film traje nešto manje od sata, što je za r’n’r feštare prilično kratko zamislili su da tom događaju dodaju i još malo svirke na kraju. I tako je parafrazirajući Električni orgazam “igrao rokenrol cijeli Adamićev gat”…