Divljaštvo

Vandali bacili vijenac s crvenom zvijezdom u smeće, Radnička fronta osudila samoprozvane nogometne navijače

Bruna Matičić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Radnička fronta osuđuje vandalski čin grupe samoprozvanih nogometnih navijača koji su uklonili naš vijenac sa petokrakom ispred Spomenika oslobođenja Rijeke na Delti, poručili suVijenac u obliku zvijezde koji su članovi Radničke fronte Rijeka na Dan oslobođenja grada postavili na Spomenik Oslobođenja uklonjen je i bačen u smeće, a vandalski čin članovi stranke oštro su osudili.


– Radnička fronta osuđuje vandalski čin grupe samoprozvanih nogometnih navijača koji su uklonili naš vijenac sa petokrakom ispred Spomenika oslobođenja Rijeke na Delti.


Nogomet je oduvijek bio radnički i emancipatoran sport, i žalosno je što ga posljednjih trideset godina razne interesne skupine pokušavaju staviti u službu kapitala i nacionalističke ideologije, stoji u priopćenju Radničke fronte.
Između ostalog, navode kako je bacanje vijenca u smeće čin kojim se pljuje na tri tisuće boraca koji su dali svoje živote za oslobođenje Rijeke i Sušaka, kao i to da je nogomet uvijek bio radnički sport, vezan uz borbu za bolji svijet, te ističu da se Radnička fronta zalaže za demokratsko upravljanje nogometnim klubovima, a ne njihovo prepuštanje hirovitim bogatašima.