Završeni radovi

Uveden dvosmjerni promet u Ulici Tina Ujevića na Srdočima, inicijativu su pokrenuli stanari

Sanja Gašpert

Ovo je primjer dobre suradnje komunalnog sustava Grada Rijeke, MO Srdoči i dijela stanovnika Ulice Tina Ujevića, poručili su stanari zgradaU ulici Tina Ujevića na Srdočima završeni su radovi na proširenju kolnika prema nogostupu i uvođenju dvosmjernog prometovanja na predmetnom dijelu ulice, s ciljem povećanja stupnja sigurnosti prometovanja.


Predmetni radovi rezultat su višemjesečnih razgovora između Mjesnog odbora Srdoči, Grada Rijeke i dijela mještana Srdoča, točnije stanara Ulice Tina Ujevića, kućni brojevi od 2 do 4C, s ciljem da se tridesetak metara ove ulice, koja je više od pet godina bila dvosmjerna, pa prebačena u jednosmjernu, ponovo vrati u dvosmjerno prometovanje.

– Kompletno je završeno vraćanje dijela ceste iz jednosmjerne u dvosmjernu, uz građevinske radove na proširenju ceste, formiranju nogostupa i uz novu prometnu signalizaciju.


Nas dvjestotinjak stanara dijela Ulice Tina Ujevića zahvaljujemo Upravnom odjelu za komunalni sustav i promet Grada Rijeke i pročelnici Maji Malnar sa suradnicima, kao i Mjesnom odboru Srdoči na podršci kako bi se ovaj projekt priveo kraju i omogućio stanovnicima brži i sigurniji dolazak svojim stanovima.


Ovo je primjer dobre suradnje komunalnog sustava Grada Rijeke, MO Srdoči i dijela stanovnika Ulice Tina Ujevića, poručili su stanari zgrada iz Ulice Tina Ujevića, koji su organizirali brojne sastanke, pokrenuli ispitivanja, mjerenja buke, prometa, organizirali i peticiju kojom su prikupili 174 potpisa, pisali u više navrata i komunalnom sustavu Grada Rijeke, obraćali se medijima, pa je o tom problemu u više navrata pisao i naš list te su njihovi višemjesečni napori urodili plodom.Naime, prebacivanjem prometa u ovoj ulici iz dvosmjernog u jednosmjerni nije bio omogućen ulaz sa sjevera u tih tridesetak metara ulice, nego su stanari koji dolaze sa sjevera naselja Srdoči ili sa zapada u Ulicu Tina Ujevića 2-4C i 9-13, mogli ući samo s južne strane ulice, a da bi im to bilo omogućeno, morali su odlaziti do nekadašnjeg okretišta linije 2 na Zametu ili do autosalona Ford Pogarčić, sve kako bi se polukružno okrenuli i tako došli u dozvoljen pravac za dolazak do svojih domova.


Ovim radovima i ponovnim uvođenjem dvosmjernog prometovanja u dijelu Ulice Tina Ujevića mukama velikog dijela građana koji žive u tom dijelu Srdoča konačno je došao kraj.


Radovi na uvođenju dvosmjernog prometa u Ulici Tina Ujevića financirani su sredstvima namijenjenim za redovno održavanje nerazvrstanih prometnica.


Prema informacijama iz Grada Rijeke, obavljeni su radovi proširenja prometnica te izrade novog nogostupa u dužini od 91 metar.


Radovi su trajali tri tjedna te je ugrađeno oko 292 m² asfalta. Obilježena je nova horizontalna signalizacija, a vrijednost radova je 36 tisuća eura.