Senat Sveučilišta

Ovo su uvjeti upisa na novi riječki studij Farmacije

Ingrid Šestan Kučić

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Riječ je o novom studiju čiji je nositelj i izvoditelj Medicinski fakultet, a u izvođenju sudjeluje i Odjel za biotehnologijuSenat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici usvojio uvjete upisa u prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Farmacija Medicinskog fakulteta u Rijeci i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.


Riječ je o novom studiju čiji je nositelj i izvoditelj Medicinski fakultet, a u izvođenju sudjeluje i Odjel za biotehnologiju.


Iako se još uvijek čeka potvrdnica Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, a potom i dopusnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Sveučilište u Rijeci očekuje da će se prva generacija studenata u novi studij upisivati već na ljetnom upisnom roku, a predviđeno je 30 upisnih mjesta.
Za upis na studij bit će potrebni položeni ispiti obaveznog dijela državne mature i to A razina za sva tri predmeta, položen ispit državne mature iz kemije te potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za studij, dok će strani državljani morati imati položen ispit iz hrvatskog jezika na B2 razini.


Senat je jučer usvojio i Odluku o hibridnom modelu izvođenja nastave u akademskoj godini 2021./2022., a prema toj odluci nastava će se moći izvoditi online na obveznim kolegijima u opsegu do 40 posto nastavnih sati, a na izbornim kolegijima u opsegu do 100 posto nastavnih sati, pri čemu kumulativno na cijelom studijskom programu ukupnost online nastave ne smije prelaziti 40 posto nastavnih sati.


U sklopu jučerašnje sjednice Odjelu za matematiku i Odjelu za fiziku dodijeljene su Povelje Sveučilišta u Rijeci u povodu 60. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u polju matematike, kao i u polju fizike, za postignute rezultate u znanstveno-istraživačkoj i visokoobrazovnoj nastavnoj djelatnosti te za doprinos svekolikom razvoju Sveučilišta u Rijeci.