Svečanost

Uručene zahvalnice volonterima EPK: Njih više od 300 odradilo je 1.960 sati

Helena Fogas

Foto EPK

Foto EPKRIJEKA – Na svečanosti u RiHubu, volonterima Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture uručene su zahvalnice i prigodni pokloni kao zahvala na volonterskom sudjelovanju u cjelodnevnom programu otvorenja Europske prijestolnice kulture koji se održao 1. veljače 2020. godine.


Više od 300 volontera sudjelovalo je toga dana u programu otvorenja i ukupno su odradili 1.960 sati, priopćili su iz Grada Rijeke.


– U osnovnoj školi su nas učili koje su »četiri najvažnije male riječi«. Jednu od njih mogli bismo vam ponavljati u nedogled – od srca vam svima hvala na entuzijazmu, pozitivnoj energiji i zajedništvu koje ste sa sobom donijeli i Europom pronijeli dobar glas o našem gradu. Bez vas uspjeh ne bi bio moguć – istaknula je voditeljica volonterskog programa HKD-a na Sušaku Asja Brusić.
Volontere su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i direktorica partnerstava i sudjelovanja RIJEKE 2020 Irena Kregar Šegota.


– Prvog veljače cijeli grad je disao kao jedno i dobra energija koja je krenula od jutra samo se prelila na cijeli dan i mogla se pronaći u svakom kutu našega grada i na svakom od 70 događanja koliko ih je toga dana održano.


A toj dobroj atmosferi velikim ste dijelom pridonijeli i vi, volonteri, koji ste projektu poklonili ono najvažnije, svoje slobodno vrijeme, ljubav i entuzijazam.


Hvala vam svima na doprinosu i vjerujem kako ćemo svi zajedno nastaviti uživati u ovoj bogatoj 2020. godini – rekao je Filipović i uputio poziv svim zainteresiranim građanima da se kao volonteri uključe u projekt Europske prijestolnice kulture.


– Volonter treba imati veliku volju i srce, a vi to imate. Nadam se da će ovo zajedništvo koje danas imamo ostati kao naslijeđe ovog projekta – istaknula je Irena Kregar Šegota i posebno zahvalila HKD-u koji vodi program volontiranja u kulturi.


– Želim vam se svima od srca zahvaliti i u svoje osobno ime i u ime RIJEKE 2020 što ste se uključili i što ste bili s nama ne samo na dan otvorenja, već i u brojnim drugim programima.


Nadam se da ćemo se nastaviti družiti i tijekom cijele 2020. i da ćemo zajedno stvoriti lijepe uspomene tijekom ove iznimno važne godine za Rijeku – istaknula je koordinatorica sudioničkih programa Marija Vasović.


Među volonterima su građani svih generacija, od srednjoškolaca do umirovljenika, a svi koji to žele, volonterski se u projekt Europske prijestolnice kulture mogu uključiti tijekom cijele 2020. godine, kažu u Gradu Rijeci.