Općina Kostrena

Upriličeno druženje kostrenskih poduzetnika, korisnika poticajnih mjera

Barbara ČalušićOpćina Kostrena organizirala je druženje poduzetnika, korisnika mjera iz Programa poticanja poduzetništva.


– Svjedoci smo vremena i situacije u kojoj se nalazi hrvatsko pa i europsko gospodarstvo koje je ranjivije no ikad, a ono što je pokazalo zavidnu otpornost i potencijal i što može uzdignuti gospodarstvo upravo je malo i srednje poduzetništvo. Zato je njegov razvoj u fokusu naših nastojanja, kazao je načelnik Kostrene Dražen Vranić.


Kao jednu od važnih poticajnih mjera Općina Kostrena od 2019. godine u suradnji s Edukacijsko-savjetodavnim centrom Optimum provodi besplatne programe usavršavanja poduzetnika s ciljem stvaranje poticajne poduzetničke klime, jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, usvajanja novih stručnih znanja i podizanje razine poduzetničke kulture.

Kostrena se posljednjih godina usmjerila na razvoj malog i srednjeg poduzetništva u kojem je prepoznala važnu polugu gospodarskog razvoja. Uz činjenicu da je Kostrena i prije zadnje porezne reforme bila jedna od rijetkih općina bez prireza, u Općini Kostrena poručuju, kako vrijedi podsjetiti da je bila i prva hrvatska općina s međunarodno priznatim certifikatom za povoljno poslovno okruženje, a kao rezultat tog jedinstvenog programa poboljšanja kvalitete pokrenut je čitav niz gospodarskih mjera koje se konstantno unaprjeđuju.


Dio uspješnih poduzetničkih priča iz Kostrene predstavljen je kratkim filmom koji je nastao u suradnji kostrenskog poduzetnika Matka Margana iz Scarab medie i Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Općine Kostrena pod kojim je Služba za europske fondove, gospodarstvo i strateški razvoj koju vodi Martina Zekić,koja se zahvalila poduzetnicima na suradnji s Općinom poticanja poduzetništva i pozvala ih da se aktivno uključe u formiranje programa poticanja poduzetništva.


– Želimo mijenjati stvari i nadići sliku o javnoj upravi kao inertnom administrativnom sustavu. Uz podršku načelnika, želimo unaprijediti poslovno okruženje i razvijati Općinu kao učinkovit sustav, otvoren za promjene i nove ideje, poručila je Zekić.