Reagirali

Unija Kvarnera odgovorila na prozivke: “Nismo se prodali za sinekure i nismo dio SDP-ove koalicije”

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Mi nismo dio SDP-ove koalicije i u ovom trenutku ne možemo reći hoćemo li podržati proračun jer ćemo donijeti odluku o tome kada vidimo prijedlog, poručio je Robert SalečićPotpredsjednik Unije Kvarnera Đanino Sučić, član Senata Unije Kvarnera i gradski vijećnik Robert Salečić te član Senata Unije Kvarnera Danko Baćac poručili su da njihova stranka u riječkom gradskom parlamentu nije ni u kakvoj koaliciji sa SDP-om i da se nisu prodali ni za kakva mjesta u radnim tijelima Gradskog vijeća ili za bilo kakve sinekure.


– Nakon konstituirajuće sjednice Gradskoga vijeća izloženi smo neprimjerenim komentarima, prozivkama koji su protivni demokratskim standardima. Želimo konstruktivniju komunikaciju, a ne sukobe jer građanima je toga dosta.


Unija Kvarnera i Akcija mladih su zajedno donijeli odluku o konstituiranju Gradskog vijeća i podržali smo kandidatkinju PGS-a za predsjednicu. Na taj način doprinijeli smo demokratizaciji rada Gradskog vijeća.
Nismo ulazili ni u kakve političke trgovine i nismo dobili nikakve sinekure. Stranka smo centra i možemo surađivati sa svima, izjavio je Sučić.


Baćac je dodao da su jednako tako neutemeljene prozivke u vezi s osnivanjem radnih tijela Gradskoga vijeća.


– Unija Kvarnera ima dva člana radnih tijela, a što je najmanje od svih stranaka. Mjesta su raspodijeljena matematičkim ključem sukladno izbornim rezultatima. Mi smo voljni naša mjesta prepustiti drugima ako je za njih netko zainteresiran.


Nismo trgovali pozicijama i to je mogao vidjeti svatko na konstituirajućoj sjednici, kazao je Baćac.


Gradski vijećnik Salečić poručio je da ni on ni Unija Kvarnera nisu dio SDP-ove koalicije.


– Htjeli smo da Gradsko vijeće što prije krene s radom i zato smo podržali konstituiranje. Podsjetio bih da je vijećnica PGS-a bila jedina kandidatkinja za predsjednicu. Krenuli smo u cijelu priču otvorena srca i želimo da se nešto napravi u našem gradu kako bi Rijeka napredovala.


Samo tako možemo spriječiti odlazak ljudi iz grada. Na Gradskom vijeću ćemo samostalno odlučivati o svakoj odluci, otvoreni smo prema svim strankama i podržat ćemo svaki dobar prijedlog.


Nećemo podržati ništa gdje nanjušimo kriminalne radnje ili što nije dobro za Rijeku. Očekujemo konstruktivnost za dobrobit građana. I dalje usko surađujemo s Akcijom mladih.


Mi nismo dio SDP-ove koalicije i u ovom trenutku ne možemo reći hoćemo li podržati proračun jer ćemo donijeti odluku o tome kada vidimo prijedlog, zaključio je Salečić.